Zou Bitcoin verboden kunnen worden? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Zou Bitcoin verboden kunnen worden?

Bitcoin crypto

Van die vragen die ineens op de meest gekke momenten in je opkomen. Dit is er zo een: kan Bitcoin ooit verboden worden? Kunnen wetgevers dit afdwingen? En hoe gaat dit dan in zijn werk? Dat vertellen we je in deze blog

Kan Bitcoin verboden worden

Met alle boetes die cryptobedrijven opgelegd krijgen, is de vraag of Bitcoin verboden kan worden niet eens zo gek. Bitcoin staat op zichzelf en is decentraal: er is geen volledig toezicht mogelijk. Daarmee geven we ook gelijk antwoord op de vraag of Bitcoin verboden kan worden. Het antwoord is nee, niet helemaal. Bitcoin transacties worden uitgevoerd via een decentraal netwerk zonder centrale autoriteit. Er zouden wel sancties opgelegd kunnen worden aan eigenaren en handelaren, maar een volledig verbod kan niet.

Samenwerken met financiële bedrijven

Om die sancties vervolgens op te kunnen leggen, moet de overheid samenwerken met financiële bedrijven en instellingen om zo het gebruik van crypto en Bitcoin te controleren en beperken. Er kan gemonitord worden en vervolgens kunnen er boetes worden opgelegd. Ook kan het zo zijn dat de toegang tot Bitcoin-gerelateerde websites en platformen geblokkeerd wordt. Maar helemaal verdwijnen kan het niet. Er staat namelijk geen centrale partij tussen de gebruikers.

Verdwijnt nooit helemaal

Crypto is wereldwijd en zal dus nooit helemaal verdwijnen. Als je kijkt naar Amerika zie je dat maar 20% van de cryptovaluta door Amerikanen bezit wordt. Dat geldt ook voor andere landen. Zelfs al zou het in een groot land als Amerika verboden worden, zou Bitcoin nog steeds doorgaan.