Zilliqa kopen: ZIL kopen uitleg + stappenplan - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Zilliqa kopen: ZIL kopen uitleg + stappenplan

Zilliqa kopen

Zilliqa is de eerste openbare blockchain die is ontworpen om sharding te implementeren. Hierdoor wordt lineare schaling mogelijk naarmate de blockchain groter wordt. Tot op heden was schaalbaarheid een groot probleem voor bestaande blockchains en projecten die gebruik maken van blockchain of een cryptocurrency. Zilliqa kopen kan op verschillende manieren. Zo kun je het aanschaffen via iDEAL, direct vanaf je bankrekening. Belgen kopen het direct met Bancontact. Ook is het mogelijk om op meerdere grote exchanges ZIL te kopen. In deze blog geef ik je meerdere opties voor het kopen van deze crypto. Ik geef bij elk voorbeeld afbeeldingen, tekstuitleg en een uitgebreid stappenplan voor beginners (en gevorderden).

Direct ZIL kopen met iDEAL

Zilliqa kopen iDEAL

De snelste manier en best geschikt voor beginners én gevorderden

Zilliqa kopen iDEAL

Voor veel mensen is Zilliqa (ZIL) vrij onbekend, terwijl het toch – op het moment van schrijven – op nummer 33 staat op de website van Coinmarketcap. Zilliqa kan snel en eenvoudig worden gekocht via iDEAL. Je stort eerst euro’s vanaf je bankrekening met deze populaire en vertrouwde betaalmethode. Daarna koop je deze crypto. Je kan het daarna bewaren in een online wallet (minder veilig) of direct versturen naar een eigen wallet. Ik maak zelf veel gebruik van Bitvavo. Hieronder kun je een uitgebreid stappenplan vinden voor Zilliqa kopen met iDEAL.

iDEAL stappenplan

 1. Gebruik deze link om naar de Nederlandse crypto broker te gaan
 2. Log in of maak een account aan. Verifiëren is aan te raden, maar is niet meteen nodig als je voor minder dan 5000 euro stort en koopt. Ik raad wel aan om het zo snel mogelijk te verifiëren. Mocht Zilliqa in de toekomst erg stijgen, wil je natuurlijk ook uit kunnen betalen.
 3. Druk op euro’s storten en stort met iDEAL geld op je Bitvavo account
 4. Zoek naar Zilliqua (ZIL) in het dashboard. Het staat op ABC gesorteerd, dus een grote kans dat je het onderaan de pagina vindt.
 5. Druk op kopen vul in EUR of ZIL in hoeveel je wilt kopen
 6. Bevestig de order en wacht een paar tellen
 7. De digitale valuta staat nu direct op jouw account!

Exchange voor Zilliqa

Niet de meest eenvoudige manier, wel de goedkoopste

Zilliqa kopen exchange

Op deze pagina van Coinmarketcap zie je alle exchanges waarop je ZIL kan kopen. Je handelt dan op een exchange tussen bijvoorbeeld ZIL/ETH of ZIL/BTC. Je moet dus eerst beschikken over een andere digitale valuta. Via het bovenstaande stappenplan kan je dit goed kopen. Het onderstaande stappenplan richt zich op de exchange Binance. Dit is een van de grootste exchange ter wereld en heeft vaak het hoogste volume van Zilliqa.

Binance stappenplan

 1. Gebruik deze link om naar de crypto exchange te gaan
 2. Maak een nieuw account aan of log in als je al een Binance account hebt
 3. Stort een andere digitale valuta, zoals Ethereum of Bitcoin. Met deze twee crypto’s kun je dan gaan handelen.
 4. Zoek in het exchange tabblad of in de zoekbalk naar de markt waarvan je een valuta in de wallet hebt. Bijvoorbeeld ZIL/BTC of ZIL/ETH.
 5. Maak een market order aan
 6. Wacht tot deze is gevuld
 7. Laat het geld staan (aan te raden voor kleine hoeveelheden) of stuur het naar een eigen (offline) wallet (veiliger).