Zillios (ZLST): Het internationale vastgoedplatform - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Zillios (ZLST): Het internationale vastgoedplatform

Zillios

Zillios is een next-generation internationaal vastgoedplatform. Het platform biedt oplossingen voor problemen die zich voordoen in de huidige vastgoedmarkt. Zillios is er voor kopers, verkopers, huurders, verhuurders en voor experts in de vastgoedbusiness.

De problemen in de huidige vastgoedmarkt

Er zijn een aantal problemen in de huidige vastgoedmarkt waar het Zillios-platform een oplossing voor kan bieden.

Problemen voor verkopers en verhuurders

– Een aantal vastgoedbedrijven domineren de markten voor de verhuur van vakantiewoningen en de verkoop van vastgoed.
– Er is weinig sprake van transparantie binnen deze bedrijven, verkopers en eigenaren die van hun huis af willen hebben geen invloed op de positie van de woning op de portal.
– De verschillende processen bij het verkopen van vastgoed zijn langzaam en niet-efficiënt. Hierdoor betalen verschillende partijen (kopers en verkopers) onnodige kosten.
– Mensen die hun vakantiewoning willen verhuren betalen vaak hoge commissies en advertentiekosten om gevonden te worden.

Problemen voor kopers

– Vaak worden niet alle vastgoedprojecten weergegeven op de portal. Zo krijgen kopers lang niet alle vastgoedprojecten te zien die te koop zijn.
– De meeste portals richten zich voornamelijk op de vastgoedprojecten in eigen land. Het zoeken en kopen van huizen in het buitenland is lastig vanwege de vele tussenpersonen, de andere wetgeving in het buitenland en de taalbarrière.

Hoe werkt Zillios?

Het doel van Zillios is het efficiënter maken van de processen rondom de koop, verkoop, huur en verhuur van vastgoed met behulp van de blockchain. De kopers en verkopers van vastgoed kunnen op het Zillios-platform direct met elkaar communiceren. Eventueel kunnen ze hulp zoeken van een expert, een derde partij. Zo kunnen ze het proces aanpakken op een manier waar zij zich prettig bij voelen.

Hoe werkt Zillios
Bron: https://www.zillios.io/storage/app/public/uploads/papers/Zillios_Whitepaper.pdf

Het pay-per-click systeem (PPC) van ZLST

Pay-per-click is een advertentiemodel waarbij adverteerders betalen wanneer een bezoeker klikt op een advertentie. Het systeem op het Zillios-platform zal bestaan uit vier verschillende opties. De eerste optie is een gratis vorm van adverteren. hoe meer je betaald, hoe meer invloed je hebt op de plek van jouw vastgoed op de portal.

De technologie achter ZLST

Het ZLST-platform is een onafhankelijk ontwikkelde technologie. Aan de gebruikerskant biedt deze technologie snelheid en schaalbaarheid. De technologie biedt aan de kant waar de transacties plaatsvinden betrouwbaarheid en veiligheid.

Zillios technologie
Bron: https://www.zillios.io/storage/app/public/uploads/papers/Zillios_Whitepaper.pdf

Smart contracts en IPFS opslag

Voor de transacties op het Zillion-platform wordt er gebruik gemaakt van Ethereum smart contracts. De bestanden met gevoelige persoonlijke gegevens worden opgeslagen in IPFS. IPFS is de afkorting van InterPlanetary File System en het is een peer-to-peer opslagmethode en een open-source project. IPFS probeert alle computerapparaten met hetzelfde systeem met elkaar te verbinden.

smart contracts en IPFS
Bron: https://www.zillios.io/storage/app/public/uploads/papers/Zillios_Whitepaper.pdf

Zillios tokensale details

Zillion houdt een ICO om zo een budget te krijgen voor het project. In december 2021 staat de lancering van het big data systeem gepland. De private sale vindt plaats begin 2019. In de onderstaande afbeelding kun je de details bekijken. Je kan op de afbeelding klikken om deze groter te maken.

Zillios token sale
Zillios token sale. Bron: https://www.zillios.io/

Nuttige links en Zillios sociale media

Mijn mening over Zillios

Ik ben erg positief over het Zillios Platform. Vorig jaar twijfelden Edwin en ik om een jaar in Sofia, Bulgarije te wonen. We hebben toen lang gezocht naar een geschikte huurwoning en tijdens onze zoektocht liepen we tegen precies dezelfde problemen aan die worden benoemd door Zillios. De beschrijving van het platform zoals je kan vinden in het Zillios-Whitepaper klinkt echt perfect. In het whitepaper vind je ook gebruikersvoorbeelden waardoor je een nog beter beeld krijgt van hoe het platform precies werkt. Ook de ervaring van het team bij vastgoedmerken zoals AirBnB en… geeft vertrouwen.

Positieve aspecten

De volgende aspecten aan het project vind ik positief

  • Ervaren team: Het Zillios team heeft meer dan 20 jaar ervaring in marketing, technologie, vastgoed en andere relevante branches. Je kan op de website transparant het team terugvinden. Ook hebben zij een link naar het LinkedIn-profiel staan.
  • Alomvattend plaform: Zillios wil een groot alomvattend platform worden dat alle belangrijke spelers in hun vakgebied bij elkaar brengt. De token zal dan ook veel gebruikt moeten gaan worden. Bescherming werkt in de vorm van een smart contract.
  • Roadmap: De roadmap van Zillios steekt goed in elkaar. Zij willen de gebruiksvriendelijkheid van hun project vergroten. Iets wat veel andere projecten vergeten. Het ontwikkelen van een mobiele applicatie is in deze branche geen overbodige luxe.

Is blockchain nodig voor dit idee?

Sommige projecten hebben eigenlijk geen blockchaintechniek nodig, maar kiezen er wel voor omdat het bijvoorbeeld erg hip is. Zillios gaat gebruik maken van een blockchain. Ik vind dat erg goed passen bij dit project. In de huidige markt – die erg log is en traag werkt – heb je te maken met een tussenpersoon. Deze tussenpersoon is vaak een grote boekingswebsite, makelaar of een hotelportal. Met inzet van blockchaintechnologie wordt dit probleem opgelost. De prijzen en transactiekosten kunnen omlaag en men kan weer vertrouwen terugwinnen in de markt die gedomineerd wordt door tussenpersonen en derden die geld in hun zak willen steken. Dit gaat ten koste van de consument.

Persoonlijke conclusie

Zillios heeft een indrukwekkend en ambitieus idee. Zij willen de problemen in de huidige vastgoedsector wegnemen. Dit is voor mij weer het bewijs dat de blockchain de wereld kan gaan veranderen. De hardcap van de tokensale is aan de hoge kant, maar dit bewijst wat mij betreft wel de ambities van het bedrijf. Het team heeft genoeg ervaring om de beloftes na te komen. Dat het platform ook services van derden kan gaan accepteren, betekent dat er wellicht leuke en strategische partnerschappen afgesloten kunnen gaan worden. Zillios is een project dat ik zelf goed in de gaten gaat houden. Een van de weinige nieuwe projecten die daadwerkelijk een probleem oplost waar blockchain een oplossing kan bieden.

Disclaimer:
Wij komen mogelijk in aanmerking voor een kleine vergoeding voor het schrijven van dit artikel. Dit ontvangen wij via het Bounty0x Bountyprogramma. Wij doen dit onder de gebruikersnaam @bitcoinsaltcoinsnl. Ik ben niet verplicht geweest om een artikel te schrijven over Zillios. Dit artikel is geen handelsadvies. Doe altijd goed je eigen onderzoek.