Yoti, Identiteit verifiëren: Uitleg en stappenplan - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Yoti, Identiteit verifiëren: Uitleg en stappenplan

Yoti blockchain identiteit verifiëren

Yoti is een bedrijf uit London. Zij hebben de missie om ’s werelds meest vertrouwde identiteitsplatform te worden. Yoti is jouw identiteit op jouw telefoon. Hiermee kun je jouw identiteit encrypten en daarmee bewijzen dat jij het bent. Op het moment wordt het door de cryptovaluta Electroneum gebruikt om identiteit te verifiëren volgens de KYC (Know Your Costumer) regelgeving. In deze blog lees je alles over Yoti: Van een korte uitleg tot een stappenplan hoe je het gebruikt.


Wat is Yoti?

Yoti is je ID op je telefoon. Het is een applicatie voor smartphones en tablets waarmee je jouw digitale identiteit kan versleutelen en gebruiken. Zo kun je bewijzen wie je online en persoonlijk bent. Een Yoti account kun je maken met ID-documenten uit 160 landen over de hele wereld. Miljoenen mensen gebruiken de applicatie al. Zij kunnen via de Yoti app snel, veilig en gemakkelijk bewijzen wie ze zijn.

Je kan de volgende dingen met de Yoti-app:

  • Leeftijd bewijzen
  • Anoniem bewijzen of je jonger of ouder bent dan 18 jaar
  • Mensen die je online ontmoet verifiëren
  • Bewijzen wie je bent voor bedrijven
  • Inloggen op websites zonder wachtwoord

Een korte geschiedenis

Yoti is in 2014 opgericht in London door Robin Tombs, Duncan Francis en Noel Hayden. Tegenwoordig hebben ze meer dan 200 mensen in dienst. Ook is er een kantoor in India en krijgen zij steeds meer voet aan de grond in Amerika.

In 2014 waren Robin en Duncan aanwezig bij de Spartan Race. Hier stonden 10.000 mensen in de rij om zichzelf te registeren met hun paspoort en rijbewijs. Dit duurde enorm lang en was bovendien een onveilig proces. Mensen moesten hun documenten tijdens de race achterlaten in een tent. Robin en Duncan dachten dat dit proces veel beter moest kunnen. Het idee is daarna uitgewerkt tot wat het nu is.

Op de website van Yoti zie je een overzicht van het gehele team dat nu voor dit bedrijf werkt

Yoti team
Bron: https://www.yoti.com/about/team/

Cryptocurrency en Yoti

Identiteit vastleggen en verifiëren is een van de toepassingen van blockchaintechnologie. Toch heeft het bedrijf achter cryptovaluta Electroneum besloten om Yoti in te zetten om de identiteit te verifiëren van de gebruikers. Er zijn een hoop identiteits-projecten op de blockchain gaande, maar deze lijken nog niet in een fase te zijn beland voor massaal gebruik. Het bedrijf maakt wel gebruik van de interessante Hashgraph technologie, een consensus mechanisme dat gezien wordt als alternatief voor de blockchain. Electroneum heeft een deal gemaakt met Yoti. Yoti gaat voor Electroneum de volgende dingen doen:

Stappenplan

Om Yoti te gebruiken volg je de volgende stappen

  1. Download de applicatie via de Apple App Store (link) of de Google Play Store (link)
  2. Neem een foto van jezelf in de app
  3. Voeg een ID document toe aan de app
  4. Wacht tot de documenten zijn geverifieerd door Yoti
  5. Jouw ID ligt nu vast in de applicatie. Je kan deze nu gebruiken door bijvoorbeeld te koppelen aan Electroneum.