YoBit Pump: YoBit gaat zelf een coin pumpen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

YoBit Pump: YoBit gaat zelf een coin pumpen

Yobit Pump en dump

Wij kregen gisteren een mail binnen van YoBit. Hierin staat dat YoBit zelf een coin gaat pumpen. Eerst dachten wij dat dit een scam-mail was. Toen zagen wij de grote countdown timer op de website én de communicatie van YoBit op sociale media. Op de aankondiging wordt verschillend gereageerd. Op Twitter uiten meerdere mensen hun ongenoegen. In de Trollbox op de website zelf wordt overwegend positief gereageerd. Ook wordt hier druk gespeculeerd welke coins YoBit zelf gaat pumpen. In deze blog lees je meer informatie over de YoBit pump en onze reactie hierop.


Communicatie van YoBit omtrent de pump

YoBit heeft via meerdere kanalen laten weten dat er een pump aan zit te komen.

E-mail

Er is een mail verstuurt naar alle gebruikers die aangegeven hebben mail te willen ontvangen van deze crypto exchange. In de onderstaande afbeelding zie je de content van deze e-mail.

YoBit pump

Twitter

Via de officiële YoBit Twitter hebben zij het volgende bericht geplaatst:


Website Yobit

De e-mail verwijst naar /en/pump/timer/ op de website van de exchange. Als je deze link volgt, krijg je de volgende timer te zien. (screenshot van 07:31 op 11 oktober 2018)

YoBit pump timer

Reacties van andere mensen

Op Twitter staan er veel negatieve reacties onder het bericht van YoBit. Een kleine verzameling:
Gebruiker @cryptoKPIs is duidelijk. Hij vraagt aan Coinmarketcap om YoBit van de website af te halen.


@CryptoVanessa wil niet geloven dat YoBit dit echt gaat doen. Zij denkt dat het Twitteraccount van Yobit gehackt is.


@BitMonopoly legt uit waarom het eigenlijk helemaal niet zo gek is dat een exchange als YoBit dit doet.

Cryptoinsider.com

Ook de website Cryptoinsider.com heeft het nieuws opgepikt. Zij schrijven in de eindconclusie:

“This should not be an activity that the crypto community supports and will only attract harsh regulations and restrictions” (bron)

Wat gaat YoBit doen met de pump?

Yobit gaat één coin uitkiezen om kunstmatig te pumpen. Zij kopen elke 1 tot 2 minuten 1 BTC aan deze munt. Dit gaan zij 10 keer doen. In totaal gaat de exchange 10 BTC uitgeven aan de YoBit Pump. Welke coin dit gaat zijn weet niemand en wij gaan hier ook niet over speculeren.

Onze reactie

Wij keuren dit soort gedrag af. Pumps en dumps juichen wij nooit toe. Hier doen wij dan ook nooit aan mee. Wij krijgen regelmatig vragen over goede pump en dump-groepen. Hier geven wij dan ook geen antwoord op. Mocht YoBit doorgaan met de pump, zullen wij alle verwijzingen die op bitcoinsaltcoins.nl staan naar YoBit (die zijn er niet veel) verwijderen. Een professionele exchange moet naar onze mening ver weg blijven van pumps en dumps. Zij horen juist beleid te ontwikkelen om dit soort praktijken tegen te gaan.