XRP nieuws: Ripple gaat kantoor in Dubai openen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

XRP nieuws: Ripple gaat kantoor in Dubai openen

Het Ripple project, dat in korte tijd veel belangrijke partners heeft weten te vergaren in alle werelddelen, heeft een uitbreiding in het Midden-Oosten aangekondigd. Een Ripple-kantoor in Dubai wordt in het vierde kwartaal van 2018 geopend.


Lees ook: De Ripple beginnersgids: Alles over Ripple en XRP

Aankondiging kantoor Dubai

In een speech op een conference heeft Dilip Roa, Global Head of Infrastructure Innovation, bekendgemaakt dat het kantoor snel geopend gaat worden. Ook heeft hij meer informatie gegeven over partners die zich hebben aangesloten bij RippleNet. In de onderstaande YouTube video kun je de aankondiging bekijken.

De speech van Roa

In de speech heft hij het over enkele belangrijke zaken. Een aantal belangrijke stukken in de speech vrij vertaald naar het Nederlands:

“Als je geld wilt versturen, ben je met name niet zeker wat de kosten zullen zijn die de bank aan de andere kant in rekening gaat brengen. En daarom kan wat u ontvangt aanzienlijk lager zijn dan wat u hebt verzonden. En als u geld stuurt voor arbeiders, kan dit vaak een kleine hoeveelheid zijn. De kosten voor dit soort betalingen kunnen oplopen van 5 tot 10 procent. Dus dit doet de mensen die het eigenlijk niet kunnen veroorloven het meeste pijn”.

Hier heeft hij een goed punt. In Dubai, de regio rondom deze stad en de gehele Verenigde Arabische Emiraten, zijn veel arbeiders uit andere landen werkzaam. Veel van deze mensen hebben geen bankrekening of kunnen de hoge transactiekosten tussen banken bij internationale overboekingen niet veroorloven. Ook betalen zij te hoge transactiekosten als zij geld naar familie in het thuisland overmaken.

Micro-betalingen

Rao gelooft ook dat microbetalingen (transacties van kleine waarde) baat hebben bij de technologie die Ripple biedt. Dit zijn transacties met een hoog volume; er zijn meer kleinere transacties qua waarde dan transacties met hoge waarde. Hij zegt in de speech het volgende over microbetalingen:

“Microbetalingen kunnen de basis leggen voor een digitale economie, want als je nu weet dat machines met elkaar praten, kun je elk jaar 50 miljard transacties doen. De huidige infrastructuur is niet voorbereid om deze kleine transacties met hoog volume te verwerken. Wij denken dat het een vereiste is om een nieuwe reeks infrastructuur te bouwen om dit soort digitale economie te ondersteunen.”

Daarna geeft Rao aan dat er bij Ripple bijna 200 financiële instituten zijn aangesloten. Waaronder ook partners in het Midden-Oosten, zoals de grootste islamitische bank in Saudi Arabië: Al-Rajhi en het grote Kuwait Finance House.

Het Midden-Oosten en blockchain

Het Midden-Oosten, met name de Verenigde Arabische Emiraten, omarmen blockchain en andere digitale ledger-technologieën. In april 2018 heeft de Verenigde Arabische Emiraten bekendgemaakt dat zij blockchaintechnologie gaan implementeren in diverse applicaties. Deze maand is ook de eerste Halal exchange voor digitale valuta geopend. De First Islamic Cryptocurrency Exchange (FICE) zal alleen munten bevatten die halal zijn. De exchange moet in 2019 geopend zijn.

Emirates Blockchain Strategy 2021

Daarnaast hebben de Emiraten ook een blockchainstrategie uitgebracht. In het document, met de titel Emirates Blockchain Strategy 2021, staan een aantal doelen omschreven. Zo staat er als doel 50% van alle overheidstransacties te laten plaatsvinden op een blockchain ledger. Ook is er een voorstel om inwoners een unieke digitale identiteit te geven op de blockchain. De overheid gelooft dat dit kostenbesparend kan werken, vergeleken met het huidige systeem.

Dat Ripple deze zet maakt, valt te begrijpen. Het is een zeer strategische zet in een groeiende markt.