Vitalik Buterin: De maker van Ethereum - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Vitalik Buterin: De maker van Ethereum

In 2008 werd Bitcoin gemaakt door Satoshi Nakamoto. Vier jaar later ontwikkelde een onbekende ontwikkelaar van 19 jaar oud een geheel nieuw platform. Hij wilde hiermee het internet vernieuwen. Deze ontwikkelaar heet Vitalik Buterin. Hij is een programmeur uit Toronto, de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Vitalik was al sinds 2011 geïnteresseerd in Bitcoin. Daarom heeft hij Bitcoin Magazine, een nieuwswebsite, opgericht en hier honderden artikelen voor geschreven. In deze periode begon hij met het schrijven van een code voor de privacyvaluta Dark Wallet en de marktplaats Egora. Tijdens dit werk bedacht hij het idee voor Ethereum.


Vitalik Buterin en Ethereum

In 2013 schreef hij een White Paper over een alternatief platform. Dit platform moest applicatieontwikkelaars een manier geven om decentrale applicaties te bouwen. Dit systeem heette Ethereum. Het maakt het maken van smart contracts gemakkelijk voor ontwikkelaars. Doordat dit zo’n goed idee was won hij hier een prijs voor van $100.000 (2014 Thiel Fellow).

Vitalik bemoeit zich ook regelmatig met andere projecten. Zo is hij een adviseur van het populaire platform Aion en de AION cryptovaluta

De community groeit

Nadat de white paper publiekelijk werd gemaakt, volgden snel meerdere ontwikkelaars. Zij besloten om ook mee te helpen aan het revolutionaire en ambitieuze project. Mede-ontwikkelaar Gavin Wood schreef een yellow paper, de technische bijbel van Ethereum. Een andere mede-ontwikkelaar begon een start-up met een focus op decentrale apps (Dapps).

Crowdfunding voor Ethereum

Vitalik Buterin en zijn team besloten om door middel van crowdfunding geld te verzamelen. Dit geld was nodig om het project verder te ontwikkelen. In juli 2014 was het zover. Mensen konden Ether of Ethereum tokens kopen. Er werd meer dan 18 miljoen dollar opgehaald en het was toen de meest succesvolle crowdsale ooit. Een jaar later werd het eerste platform online gezet. En de smart contracts volgden snel. Vitalik Buterin is nog steeds een actieve ontwikkelaar van Ethereum en adviseur van meerdere cryptovaluta.

Ethereum kopen

Je kan Ether snel, veilig en vertrouwd kopen bij de volgende aanbieders met iDEAL.

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.