Welke Bitcoin wallet moet ik gebruiken? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Welke Bitcoin wallet moet ik gebruiken?

Oké, je hebt in de vorige artikelen in de serie Cryptocurrency voor beginners de basis geleerd. Je weet nu meer af van Bitcoin, wat een blockchain is, hoe een BTC transactie werkt en het antwoord op de vraag Wat is cryptocurrency. Nu is het eindelijk tijd om een eerste Bitcoin te gaan kopen. Voordat je een BTC gaat kopen (of een klein deel daarvan) moet je een wallet aanmaken. Hier zijn meerdere opties voor. Wij hebben deze voor jou duidelijk en overzichtelijk opgeschreven, zodat je zelf een keuze kan maken die het beste bij jou past.

Welke zijn er voor Bitcoin en welke kun je het beste gebruiken? In dit artikel gaan we in op een online wallet. In volgende artikelen gaan we dieper in op de cold wallet en paper wallet. Wij gaan er namelijk van uit dat je niet meteen duizenden euro’s gaat kopen. Dan kun je het beste wel kiezen voor direct een paper wallet of een hardware oplossing. Ook besteden we in dit artikel kort aandacht aan de wallets die je kan gebruiken voor diverse altcoins.

BTC wallets voor op de computer/laptop

Een wallet voor op een computer of laptop is een van de veiligere manieren om Bitcoins op te slaan. Helaas blijft een computer op veel tijden online en als jouw pc niet goed is beveiligd, kan dat nare gevolgen hebben. Stel altijd een moeilijk wachtwoord in op de wallet en sla je private key (die je krijgt als je een wallet installeert) ergens offline op. Geef nooit wachtwoorden of private keys aan anderen. Ze heten niet voor niets private (privé)!

De volgende wallets raden wij aan:

Mobiele wallets

Als je geen enorm grote bedragen wilt kopen en je wilt het opslaan op je mobiel, zodat je er snel bij kan. Dan is een mobiele wallet misschien een uitkomst. Ook hier moet je jouw geheime wachtwoord en beveiligingszin (die krijg je bij het aanmaken van de portemonnee) goed offline bewaren. De volgende wallets raden wij aan:

Web wallets (online) voor Bitcoin

Je kunt ook een online wallet aanmaken. Dit kan bijvoorbeeld goed bij Litebit.eu. Je kunt hier ook je eerste Bitcoin kopen. Alle opties:

  • Bitvavo – gratis wallets voor meer dan 49 digitale valuta
  • Litebit (gratis, BTC kopen met iDEAL)
  • Coinmama (gratis, alleen met creditcard kopen)
  • Cex.io (gratis, ook een exchange)

Hardware wallet

Misschien wel een van de veiligste manieren om Bitcoins op te slaan. Hoe dit werkt lees je in de serie Bitcoin voor beginners. De beste Hardware wallets volgens ons zijn:

Altcoin wallets

In deze blog hebben wij vooral aandacht besteed aan de beschikbare wallets waar Bitcoins in opgeslagen kunnen worden. Natuurlijk zijn er ook wallets waar je altcoins in op kan slaan. Zo is Coinomi een multi-wallet waar je meerdere altcoins in op kan slaan. Wil je weten welke wallet je kan gebruiken voor een bepaalde altcoin? Dan is het slim om een kijkje te nemen op de officiële website van deze altcoin. Daar vind je betrouwbare wallets die je kan gebruiken.

Dit artikel is onderdeel van de pagina Cryptocurrency voor beginners. Termen die je niet begrijpt zijn vaak aan te klikken en brengen je naar onze kennisbank