Welke 5 altcoins zijn interessant om te volgen? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Welke 5 altcoins zijn interessant om te volgen?

Welke 5 altcoins zijn interessant om te volgen

In dit artikel lichten we een aantal altcoins toe die interessant zijn om te volgen. Voor nu, maar ook voor 2023. De vijf altcoins munten die we bespreken zijn allemaal anders en hebben andere eigenschappen. Lees je mee?

Altcoins, wat zijn dat ook alweer?

Altcoins zijn cryptomunten die naast de Bitcoin (BTC) actief zijn. Altcoin staat simpel gezegd voor alternatieve cryptocurrency. Een alternatief voor Bitcoin dus. Er zijn in de loop van de jaren steeds meer altcoins bijgekomen en de bekendste zijn op dit moment Ethereum (ETH) en Ripple (XRP). Altcoins zijn cryptomunten die weer iets andere eigenschappen hebben dan de Bitcoin. Vaak omdat de makers van een altcoin een nog betere manier denken te weten. Hieronder volgen vijf cryptomunten om in de gaten te houden.

1. Ethereum (ETH)

Ethereum is veruit de meest bekende altcoin van dit moment. Het is al tijden de altcoin die het dichts op de hielen zit van de Bitcoin. Sommige analisten denken zelfs dat er een moment komt dat Ethereum de Bitcoin voorbij schiet. Zover is het momenteel nog niet, al behoortdit zeker tot de mogelijkheden.

Helemaal omdat Ethereum dit jaar heeft aangetoond flinke veranderingen niet uit de weg te gaan. Met de grote upgrade, The Merge genoemd, werd het netwerk van Ethereum in een klap anders. Het ging over van Proof-of-Work methode naar Proof-of-Stake. Door deze verandering is mining overbodig geworden en als gevolg hiervan is het netwerk van Ethereum zo’n 99% zuiniger geworden. Hiermee lijkt Ethereum klaar voor de toekomst.

2. Dash2Trade munt

De tweede altcoin die toelichting verdiend is de Dash2Trade (D2T) munt. Deze token heeft een dashboard gemaakt waarin alle pre-sales van nieuwe cryptomunten gebundeld zijn. Hier wordt tevens gedeeld op welke beurzen deze munten geïntroduceerd gaan worden.

Vaak blijkt dat de koersen van cryptomunten stijgen vlak voor introductie bij een beurs. Door het dashboard van Dash2Trade krijgen investeerders nuttige informatie hierover en kunnen ze nog beter handelen. Dat investeerders dit soort kennis cruciaal vinden blijkt wel uit de cijfers die de DT2- token al na 24 uur wist te behalen. Dit ging om een bedrag van $400.000. Dit geeft wel aan dat dit een altcoin is om in de gaten te houden.

3. IMPT-token

Duurzaamheid, klimaat en milieu zijn op dit moment erg actueel. Er wordt veel over gesproken en veel bedrijven proberen hier actief mee bezig te zijn. In de cryptowereld is dit ook een actueel thema. Door ‘The Merge’ van Ethereum is deze token bijvoorbeeld 99% energiezuiniger geworden. Er zijn echter ook cryptomunten die specifiek op dit thema inspelen. De IMPT-token is hier het bekendste voorbeeld van.

Dit project verkoopt haar token met als doel om zo de carbon emissies in de wereld terug te dringen. De reacties op deze token en de bijbehorende visie betreffende duurzaamheid kan op veel positieve feedback rekenen van gebruikers en investeerders. In twee weken pre-sale tijd, haalde het project al 5 miljoen dollar op. Deze pre-sale is onderverdeeld in een drietal etappes. In etappe één worden er 600 miljoen tokens verkocht voor $0,018 per stuk. Hiervan is een groot gedeelte al verkocht. In etappe twee worden er vanaf december 2023 660 miljoen tokens te koop aangeboden voor $0,023 per stuk. In de derde en laatste etappe gaat de prijs net iets omhoog naar $0,028 per stuk. Al met al lijkt IMPT een gat in de markt te hebben gevonden en is automatisch interessant voor cryptoliefhebbers om te volgen.

4. Calvaria (RIA)

De vierde munt die toegelicht wordt is de Calvaria (RIA). Dit zijn zogenoemde Play to Earn (P2E) coins. Blockchain gaming is de afgelopen anderhalf jaar enorm in populariteit gegroeid en Calvaria is één van de aanbieders.

Bij Calvaria gaat het om een verzamel- en handel kaartspel waarin spelers digitale speelkaarten verzamelen. Van karakters tot voorwerpen. Het spel kun je gratis downloaden uit de PlayStore van Calvaria. In een toernooi kan een speler vervolgens de strijd aangaan met andere spelers om kaarten uit te spelen en te winnen. Mocht een speler een toernooi winnen, kan diegene nog extra beloningen verwachten in de vorm van speciale en zeldzame karakters, voorwerpen of updates en zelfs RIA tokens.

RIA is de token van het spel. De munt draait op ERC-20 en hier loopt momenteel een presale van. Er zijn 300 miljoen RIA beschikbaar voor verkoop en de startprijs is $0,01 per token. Deze prijs loopt langzaam op tot $0,055. Deze token is er echt één om in de smiezen te houden.

5. Cosmos (ATOM)

Cosmos en de bijbehorende cryptomunt ATOM is een bijzondere in dit rijtje. Cosmos heeft als één van de belangrijkste doelen om het probleem waar de cryptowereld sinds het begin mee kampt op te lossen. Momenteel zijn er vele verschillende blockchains-actie die allemaal door elkaar heen zijn gebouwd. Het probleem is dat deze heel slecht met elkaar kunnen communiceren. Developers kunnen hierdoor slecht op één chain bouwen en lopen gebruikers van andere chains mis.

Cosmos wil hier wat aan doen met een systeem dat zorgt dat deze communicatie tussen verschillende systemen wel mogelijk wordt. Met een duur woord wordt dit ‘Interoperabiliteit’ genoemd. Cosmos werkt hard om dit mogelijk te maken en als dit lukt kan dit een flinke slag zijn in de cryptowereld. Hierdoor kan de crypto nog breder uitgerold en geaccepteerd worden. De ATOM coin is de bijbehorende coin die mensen kunnen kopen om het netwerk te gebruiken en bij te dragen aan verder inrichting van het Cosmos netwerk. Daarnaast worden er transacties op het netwerk met deze ATOM token betaald. Ook staken (Proof of Stake) is mogelijk met deze coin. Dit project en deze coin lijken goede potentie te hebben. Schrijf deze op het lijstje om te blijven volgen!