Week 51: Nieuwe munten - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 51: Nieuwe munten

Iedere week worden er weer een aantal nieuwe munten toegevoegd bij CoinMarketCap. Wanneer je wilt investeren in verschillende coins kan je dat ook doen in een veelbelovende nieuwe cryptovaluta. Het blijft altijd interessant hoe de coins zich zullen ontwikkelen. Vanaf deze week vind je iedere week een kort overzicht van de nieuwste coins.

Nieuwe munten week 51

Deze week, de week van kerst, zijn er 9 nieuwe munten toegevoegd aan CoinMarketCap. Het aantal toegevoegde munten verschilt vaak per week. De eerste coin die ik uitwerk, is de eerste coin die op CoinMarketCap verscheen.

Nieuwe cryptocurrencies

e-Chat (ECHT)

e-Chat is de naam van een blockchain-gebaseerd, gedecentraliseerd en veilig chatsysteem en een wereldwijd social-media platform. Naast de mogelijkheden voor communicatie en het verzenden van foto’s en video’s, kan je via messenger ook makkelijk cryptocurrency verzenden via een klik. E-Chat biedt een crypto-wallet waar je valuta’s makkelijk kan bewaren en vanuit kan verzenden. Het overschrijven van cryptovaluta’s is mogelijk via een applicatie die op het moment tijdelijk beschikbaar is in de AppStore en in PlayMarket. Net als op veel andere social media kanalen kan je inhoud liken. Je geeft op dit platform een “Cryptolike”. Je stuurt dan eigenlijk een fooi voor inhoud. Ook kan je zelf meer inkomsten genereren wanneer het aantal abonnees stijgt. Je krijgt dan speciale betaalde kanalen.

Trade Token X (TIOX)

De Trade Token is een cryptovaluta die hoort bij Trade, een crypto exchange platform. Op het exchange-platform kan je Bitcoin en Ethereum inwisselen voor verschillende altcoins. Geleidelijk worden er aan de exchange steeds meer coins toegevoegd, nu vind je er vooral de meest populaire munten. De exchange zegt anders te zijn dan bestaande exchanges door de snelheid en door de interface die door de gebruiker volledig aan te passen is. Gebruikersvriendelijk en het bieden van een goede ondersteuning staan bij Trade hoog in het vaandel. Al is de ondersteuning mogelijk beperkt tot 9 januari 2018 vanwege de feestdagen. 😉 Maar ook dat wordt netjes gemeld op de website. Ook heeft Trade.IO een eenvoudig tariefschema en lijken er minder of lagere kosten te zijn voor verschillende diensten op het platform.

TENA (TENA)

TENA is een blockchain-gebaseerd betalingsprotocol waarbij je beloond kunt worden voor iedere transactie. De betalingen op dit platform werken net als bij andere mobiele betaal-apps. Je kan een creditcard registreren en QR-code betalingen doen. De technologie om transacties goed te keuren wordt door TENA geleverd. Marktdeelnemers zoals klanten en verkopers ontvangen TENA-tokens wanneer ze deelnemen aan transacties. Deze beloningsstructuur maakt het aantrekkelijk voor mensen om deel te nemen aan het ecosysteem. Doordat er op deze manier meer gebruikers komen, neemt ook de waarde van de token toe.

Shivers (SHVR)

“Blockchain meets the horror genre”. Dat is Shivers volgens het team achter de coin. De Shivers-token is een ERC-20 token en wordt gebruikt op een platform voor het creëren en verspreiden van horrorfilms. Op de Shivers-marktplaats kan je films en nieuwe inhoud kopen met SHRV. De streaming-apps kunnen gekoppeld worden aan een smartphone, tablet, PC of aan een smart TV. SHRV is inwisselbaar als filmticket, kan fungeren als software licentie en kan geruild worden met anderen.

Herbalist Token (HERB)

Het platform dat zeldzame kruiden voor iedereen beschikbaar maakt en dat boeren beschermt. Zeldzame kruiden worden verkocht op een speciale marktplaats waar boeren hun producten direct kunnen aanbieden aan klanten. Boeren kunnen op deze marktplaats kopers over de hele wereld vinden. Er zitten verschillende voordelen aan dit platform ten opzichte van het oude verkoopsysteem. Door het gebruik van de blockchain en dit platform zijn er geen tussenpersonen meer nodig. Boeren hebben direct contact met kopers. Hierdoor gaat de winst voor de telers omhoog en kunnen de prijzen van het product omlaag voor de klanten. Ook worden zeldzame kruiden voor iedereen toegankelijk.

CoinUs (CNUS)

CoinUs is een hybride crypto-wallet netwerk. Dit zijn allemaal multi-wallets, je kunt er dus meerdere cryptovaluta in bewaren. Het netwerk is goed beveiligd dankzij een tweefactorauthenticatie. Ook zijn je bezittingen beter beveiligd tegen portaldiefstal en tegen het kwijtraken van je smartphone dankzij een nieuw beveiligingssysteem. Deze hybride beveiligingsmethode heet CoinUs Keeper. CoinUs Keeper biedt dezelfde extra beveiliging als een hardware-wallet. Op de officiële website van CoinUs is veel uitgebreide informatie te vinden over het platform.

CoinUs Token

TravelNote (TVNT)

TravelNote is een digitaal reisbureau gevestigd in Bali. Het bedrijf is actief sinds 2015 en is verbonden met de reiswereld. Het reisplatform is verbonden met blockchain-technologie, hierdoor zijn snelle transacties mogelijk. Het platform beloond jou met TVNT. Gebruik deze valuta bijvoorbeeld om vluchten, hotels en treinreizen te boeken. Ook kan je combinaties boeken van een vlucht en een hotel. Naast deze mogelijkheden kan je op het platform ook kaartjes kopen voor verschillende activiteiten en attracties en activiteiten. Verder is het mogelijk om een auto van te voren te huren. Deze opgenoemde mogelijkheden zijn nog niet eens alle beschikbare mogelijkheden op het platform.

Plus-Coin (NPLC)

PlusCoin wil de verbinding maken tussen de cryptowereld en de traditionele economische wereld. Gebruik de cryptovaluta als betaalmiddel op verschillende blockchain-platforms. NPLC kan je onder andere inzetten als valuta in Digstar. Digstar is een game die de blockchain-technologie en cryptovaluta combineert. Smart Plus is een mobiele betaalapplicatie waar je NPLC ook kan gebruiken. De uitgever van PlusCoin is Metaps Plus. Metaps Plus zorgt voor miljoenen transacties in Korea alsook in China, Japan en landen in Noord-Azië. Met PlusCoin maakt dit mobiele Fintech-platform kennis met de cryptocurrency-economie.

COVA (COVA)

Het platform Cova biedt smart-contracts voor data. Het biedt een smart policy, deze policy is een code waarin staat hoe de data gebruikt kan worden. De datagegevens worden veilig verwerkt, dit voorkomt dat de host de gegevens in kan zien of de code kan bewerken zonder dat jij dat weet en toestaat. COVA is het enige project voor gegevens-privacy ter ondersteuning van de wetenschappelijke informatievoorraad van de programmeertaal Python. Een groot deel van deze programmeertaal wordt door datawetenschappers gebruikt om COVA-gegevens te integreren met hun bestaande modellen. Dit stelt gegevensbezitters in staat om veel verschillende toepassingen op een makkelijkere manier mogelijk te maken.