Week 49: De 10 grootste stijgers en dalers - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 49: De 10 grootste stijgers en dalers

Stijgers en dalers Bitcoinsaltcoins

In deze blog vind je de 10 grootste stijgers en dalers van week 49. Wij halen deze stijgers en dalers iedere week van de website coinmarketcap. De laatste weken zag ik in de stijgers en dalers lijsten iedere keer dezelfde namen langskomen. Iedere week waren er een aantal nieuwe namen, maar ook veel dezelfde. Deze week zag ik voor het eerst weer veel nieuwe namen in de lijsten.

De 10 grootste stijgers

De grootste stijger van deze week is Veros (VRS), de munt is deze week met maar liefst 571,91% gestegen. Het doel van deze munt is het verbeteren van de planeet. Verbeteren van het milieu en van de leefomstandigheden van alle soorten op aarde zijn de hoofddoelen. Het platform ondersteunt fondsenwervende liefdadigheidsinstellingen van individuen en projecten over de hele wereld. Van de advertentie-inkomsten gaat meer dan 50% direct naar verschillende fondsenwervende liefdadigheidsinstellingen. Ook worden er geen extra transactie- en administratiekosten gerekend. Milieuvriendelijke en eco-innovatieve projecten kunnen makkelijk een financiering vinden. Veros werkt onder andere samen met Greenpeace.

Grootste stijgers week 49
Screenshot https://coinmarketcap.com/gainers-losers/ op 10 december om 09.30

EvenCoin (EVN)

Nog zo’n grote stijger deze week is EvenCoin, deze munt is gestegen met 519,12%. EVN is een ERC-20 token die gebouwd is op het Ethereum-netwerk. EvenCoin is, kort samengevat, een nieuw soort smart contract om zelf te kunnen minen. Het is een selfmining-valuta. Dit betekent dat je geen hardware nodig hebt om te kunnen minen. Energie en infrastructuur, die worden gebruikt bij het minen van Bitcoin, zijn niet meer nodig. Je krijgt parallelle mining met de even nummers van Ethereum-blocks die conform zijn aan ERC20 met een totale voorraad van 100 miljoen munten.

Republic Protocol (REN)

REN is een gedecentraliseerd dark pool exchange-protocol. In de financiële wereld heb je aandelenbeurzen die transparant zijn voor beleggers. Een dark pool is anoniem en niet zichtbaar voor het beleggerspubliek. Deze soorten pools kwamen tot stand omdat sommige institutionele beleggers de markten niet wilden beïnvloeden met hun grote orders. Anders zouden ze op de beurs namelijk minder goede prijzen krijgen tijdens de verkoop. Ook in de cryptowereld heb je verschillende dark pool cryptovaluta’s. Deze dark pool cryptovaluta’s worden dus vaak gebruikt voor het verhandelen van grote hoeveelheden digitale assets.

Sakura Bloom (SKB)

Sakura Bloom is een servicecoin die door de gebruiker wordt vervangen door een point. SKB kan bij verschillende evenementen en toernooien worden gebruikt als beloning voor de winnaars. De munt kan op verschillende exchanges uitgewisseld worden met BTC, ETH en USDT, maar ook gebruikt worden om verschillende aankopen te doen. De munt kan je ook gebruiken om aankopen te doen bij verschillende evenementen en in verschillende winkels. Hier heb je dan echter wel een wallet voor nodig waar je de coin in op kan slaan.

De 10 grootste dalers

De grootste daler deze week is XinFin Network (XDCE). De cryptovaluta is met 52,69% gedaald deze week. XDCE is een hybride blockchain technologie bedrijf met de focus op internationale handel en financiën. De blockchain wordt aangedreven door het XDC01-protocol. Dit protocol is ontworpen om de inefficiënties in de wereldwijde handel en financiering te elimineren en om real-time afwikkeling en grensoverschrijdende slimme contracten mogelijk te maken.

Grootste dalers week 49
Screenshot https://coinmarketcap.com/gainers-losers/ op 10 december om 09.30

Playgroundz (IOG)

Playgroundz is een patform dat zichzelf “the internet of games” noemt. Ze bedoelen hiermee dat het een netwerk is van videogames, elektronische media, software, consoles, internet apparaten en pc’s met gamers, softwareontwikkelaars en videogame-uitgevers waarmee verbinding gemaakt kan worden en die gegevens kunnen uitwisselen. Het is een gamer-gecentreerd systeem waar gamers verbinding kunnen maken met verschillende games en waar het voor ontwikkelaars en uitgevers makkelijk is om de perfecte doelgroep te vinden.

ContentBox (BOX)

ContentBox is een gedecentraliseerde blockchain infrastructuur voor de digitale content industrie. Bij digitale content kan je denken aan alles wat op internet verschijnt en dat met tekst, geluid en beeld te maken heeft. Van teksten naar podcasts naar YouTube video’s en alles wat daartussen valt. De makers van verschillende soorten content kunnen makkelijk betaald krijgen voor hun werk. Op de blockchain wordt gebruik gemaakt van een BOX paspoort. Dat is een blockchain-based identiteitsservice voor meerdere applicaties. Ook maakt het platform het makkelijk om eenvoudig en snel een contentplatform op te zetten.

nOS (NOS)

nOS is het platform dat de toepassing van een nieuwe en gedecentraliseerde vorm van internet mogelijk maakt. Het is een virtueel besturingssysteem voor de slimme economie. Met nOs client kan je gebruik maken van deze gedecentraliseerde vorm van internet. Je krijgt toegang tot verschillende dApps die worden weergegeven op een open- en gedecentraliseerde manier. Ook kan je er, op het wallet-tabblad, gegevens en cryptovaluta op bewaren, beheren, verzenden en ontvangen.