Week 41: Nieuwe crypto: 40 nieuwe cryptovaluta toegevoegd - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 41: Nieuwe crypto: 40 nieuwe cryptovaluta toegevoegd

Nieuwe crypto overzicht

In de afgelopen 7 dagen zijn er maar liefst 40 nieuwe cryptocurrencies en crypto-gerelateerde projecten toegevoegd aan Coinmarketcap. Veel van de projecten hebben nog geen volume of überhaupt een marktkapitalisatie. Toch zijn er al een aantal nieuwe projecten met een hoog handelsvolume en een bescheiden marktkapitalisatie. Zo wordt er bijvoorbeeld al goed gehandeld in Aave (AAVE), een gedecentraliseerd protocol waarop mensen kunnen uitlenen en lenen. Ook de projeten Venus (XVS) en PieDAO DOUGH v2 hebben een bescheiden handelsvolume opgebouwd. Hieronder bekijk je alle nieuwe crypto van de afgelopen dagen.

Nieuwe crypto week 41 in een tabel

In de onderstaande afbeelding, afkomstig van Coinmarketcap, zie je alle nieuwe crypto van de afgelopen dagen. De tabel is opgesplitst in twee delen, omdat er écht veel nieuwe cryptocurrencies zijn toegevoegd aan het populaire marktkapitalisatieplatform. Onder de afbeeldingen licht ik een aantal projecten uit.

Nieuwe munten week 41 deel 1
Nieuwe munten week 41 deel 2

Wat is Aave (AAVE)?

Aave is een gedecentraliseerd financieringsprotocol waarmee mensen cryptovaluta kunnen lenen en lenen.

Kredietverstrekkers verdienen rente door digitale activa te storten in speciaal gecreëerde liquiditeitspools. Leners kunnen vervolgens hun crypto als onderpand gebruiken om met deze liquiditeit een flitslening af te sluiten.

Aave (wat ‘geest’ betekent in het Fins) was oorspronkelijk bekend als ETHLend toen het in november 2017 werd gelanceerd, maar de rebranding naar Aave vond plaats in september 2018. (Dit helpt verklaren waarom de ticker van dit token zo anders is dan zijn naam!)

AAVE biedt houders korting op vergoedingen op het platform, en het dient ook als een governance-token – waardoor eigenaren inspraak krijgen in de toekomstige ontwikkeling van het protocol.

Venus

Venus wordt beschreven als een algoritmische geldmarkt en een synthetisch stablecoin-protocol Het is exclusief voor gebruikers van de Binance Smart Chain. Venus beweert gebruikers in staat te stellen hun cryptocurrencies te gebruiken door onderpand aan het netwerk te leveren dat kan worden geleend door te verpanden cryptocurrencies met te veel onderpand. Dit creëert een veilige uitleenomgeving waarin de geldgever jaarlijks een samengestelde rente (APY) ontvangt die per blok wordt betaald, terwijl de lener rente betaalt over de geleende cryptocurrency.