Week 4 2019: Nieuwe munten - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 4 2019: Nieuwe munten

Deze week zijn er 6 nieuwe munten toegevoegd aan de lijst met nieuwe munten. In deze blog zal ik ze allemaal kort uitwerken. Wrapped Bitcoin is een opvallende munt in dit rijtje. De munt combineert de kracht van Bitcoin met de flexibiliteit van een ERC-20 token.

nieuwe munten
Screenshot van https://coinmarketcap.com/new/ op 31 januari 2019 om 9:00

Grin (GRIN)

Grin is een private en lichtgewicht mimblewimble blockchain. Wanneer je voor het eerst op de officiële website komt, springt het opvallende logo meteen in het oog. Op de website staat dat Grin een jonge en experimentele munt is. Grin wil een munt zijn voor iedereen, ongeacht grenzen, cultuur, vaardigheden of toegang. Doordat mimblewimble gebruik maakt van cryptografie om transactiegegevens uit het verleden te kunnen verwijderen, is de munt schaalbaar. Ook wordt er verborgen waar transacties vandaan komen, privacy is een belangrijke kernwaarde van de munt. De munt wordt steeds verder ontwikkeld met behulp van donaties. De munt is niet opgestart met een ICO.

Exosis (EXO)

Exosis is een bruikbaar cryptocurrency-platform dat multifunctioneel is. De makers van EXO hoopten hierdoor een goed cryptocurrency-platform te maken dat ook populair en aantrekkelijk is voor gebruikers. Exosis kan op verschillende manieren gebruikt worden als betaalmiddel. Zo kan de munt gebruikt worden in een multiplatform e-wallet, een gedecentraliseerde exchange, een e-commercesite, een virtuele masternode en een OTC-platform. Op deze manier zijn er ook verschillende manieren waarop mensen EXO kunnen verdienen, bijvoorbeeld wanneer ze een eigen e-commerce winkel hebben of willen maken en gebruiken op een veilige en eenvoudige manier of wanneer ze als handelaar het OTC-platform en de gedecentraliseerde exchange kunnen gebruiken. De munt Exosis zal gebaseerd zijn op een mainnet in plaats van gekoppeld zijn aan een bepaalde hoofdketen, hierdoor kan Exosis het type beveiliging bepalen. De programmeertaal die wordt gebruikt bij het ontwikkelen van het EXO-mainnet zal C++ zijn, dezelfde programmeertaal als gebruikt is bij het ontwikkelen van de Bitcoin Blockchain.

SDChain (SDA)

De afkorting SDChain is afgeleid van SixDomainChain. SDChain is het eerste gedecentraliseerde openbare blockchain-ecosysteem dat meerdere onderdelen integreert. Zo wordt het internet of things geïntegreerd met internationale en Chinese nationale normen en met gedistribueerde blockchain-referentiearchitectuurstandaarden. De blockchain en het internet of things worden op deze manier ingezet om de ontwikkeling van de fysieke samenleving te bevorderen. De architectuur van Internet of things is gebaseerd op het six-domain model. Deze 6 domeinen zijn: User domain, resource exchange domain, service domain, sensingcontrol domain, target domain, operation en governance domain. Op de officiële website van SDChain vind je veel uitleg over het platform en de bijbehorende token. Het kan dus zeker geen kwaad om even een kijkje te nemen op de website.

Plair (PLA)

Plair is een gaming-ecosysteem gemaakt voor gamers en gaming fans. Gamers en gaming fans worden op het platform beloond voor spelen, het creëren van content, het bekijken van games en voor sociale interactie. Het doel van het platform is het opzetten van een community-ruimte. In deze community-ruimte kan je meedoen aan online- en offline evenementen en toernooien. Ook krijg je in deze ruimte toegang tot verschillende tools en je kan een carrière-pad uitstippelen. Verder is er ook een mogelijkheid om via het platform te gokken. Tijdens het gokken kan je bepaalde beloningen verdienen. Plair is interessant voor gamers die binnen een bepaalde gemeenschap de competitie aan willen gaan met elkaar. Ook kunnen gamers beloond worden voor hun sociale interactie binnen het platform. Binnen de community kunnen er ook verschillende Dapps ontwikkeld worden.

Cloudbric (CLB)

Cloudbric wil een beveiligde blockchain-ervaring mogelijk maken voor gebruikers. Zij willen niet alleen zelf een goed beveiligd platform zijn, ze willen de hele blockchain-industrie veiliger maken. Veiligheid is één van de meest belangrijke kernwaarden van CLB. Ieder jaar worden er meer dan miljoenen dollars aan cryptocurrencies gestolen. Deze diefstallen wil Cloudbric voorkomen en door de veiligheid ook meer gebruikers aantrekken. Cloudbric is eerst ontstaan binnen het bedrijf Penta Security Systems Inc. Dit bedrijf is het nummer 1 bedrijf binnen Zuid-Korea voor web- en databeveiliging en beschermt meer dan 10.000 leden en organisaties en meer dan 50 partners over de hele wereld. Het project CLB wordt gebruikt om het gat te dichten tussen cybersecurity en artificial intelligence.

Wrapped Bitcoin (WBTC)

Wrapped Bitcoin levert de kracht van Bitcoin gecombineerd met de flexibiliteit van een ERC20-token. WBTC is het eerste ERC20 token die volledig wordt ondersteund door Bitcoin. Enkele eigenschappen van WBTC is dat het een transparante munt is die 100% te verifiëren is en die leidt tot een gemeenschap. Wrapped Bitcoin zorgt voor meer liquiditeit in het Ethereum ecosysteem, daarbij kan je onder andere denken aan gedecentraliseerde exchanges en financiële applicaties. Het wordt ook mogelijk om Bitcoin te gebruiken voor token-transacties. De koppeling maakt het ook makkelijker om smart-contracts te schrijven die Bitcoin-opdrachten integreren. Betaalapps hoeven alleen een Ethereum-knooppunt te verwerken. Wrapped Bitcoin is ontworpen voor instellingen, DApps en handelaren.