Week 3 2019: Nieuwe munten - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 3 2019: Nieuwe munten

De eerste week van het nieuwe jaar bracht veel nieuwe munten. Zo veel dat ik ze niet allemaal uit kon werken in één blog. Nu, een paar weken later, zie je dat er weer minder nieuwe munten worden toegevoegd per week.

nieuwe munten week 3

Centauri (CTX)

Centauri is de naam van een cryptocurrency die als digitaal geld gebruikt kan worden in internetwinkels maar ook bij verschillende fysieke winkels, daarom wordt CTX ook wel de digitale valuta van het dagelijkse leven genoemd. Centauri is een platform bestaande uit meerdere onderdelen. Ten eerste hoort CTX als digitale valuta bij het platform, samen met de digitale wallets, POS-systemen en verkoopoplossingen vormen zij Centauri. Centauri is opgericht in mei 2016.

RIF token (RIF)

Het doel van het RIF token is zorgen voor meer welvaart en gelijkheid in de wereld door de ontwikkeling van het RSK smart contract network en RIF OS. RIF OS wordt in het Engels ook wel vertaald als het RIF Root Infrastructure Framework Open Standard. RIF OS zorgt voor een snelle, schaalbare en makkelijke ontwikkeling van dApps.

Crowdvilla Ownership (CRV)

Crowdvilla is de naam van een platform voor het delen van vakantiehuizen. De digitale valuta van Crowdvilla wordt ook wel Crowd (CRV) genoemd. Met crowd kan je betalen voor verschillende vakantiehuizen, daarbij kan je denken aan huizen maar ook aan hele villa’s en hotelkamers. De opgehaalde fondsen uit de tokenverkoop worden gebruikt voor het verwerven van vakantiewoningen over de hele wereld.

Beam (BEAM)

Beam is een implementatie van mimblewimble. In tegenstelling tot veel andere cryptoplatforms is er geen Beam ICO geweest, ook kan je Beam niet preminen. Beam is een stichting zonder winstoogmerk. De makers van Beam hechten veel waarde aan privacy. Op het platform hebben gebruikers controle over hun privacy, er wordt op de blockchain geen privé-informatie opgeslagen en de transacties zijn altijd privé. Beam heeft ook een speciale wallet-app voor verschillende mobiele apparaten zoals mobiel en desktop.

ADAMANT Messenger (ADM)

Een anonieme messenger gecodeerd in blockchain, dat is Adamant. Je kan de chat gebruiken om op een snelle, anonieme en veilige manier verschillende cryptovaluta’s over te maken zoals Ethereum maar ook ADM de cryptovaluta van ADAMANT Messenger. Op de officiële website van Adamant staan verschillende quotes van zowel Edward Snowden, Julien Assange en Kevin Mitnick over privacy (of het gebrek daaraan) in de digitale wereld en over de kwetsbaarheid van veel systemen op het internet. Adamant wil dat de gebruikers volledig anoniem aan de slag kunnen op het platform.

DEXTER (DXR)

Wanneer je de officiële website bezoekt van Dexter krijg je eerst een pagina met tekst vol in beeld. Na de vertaling van Google translate blijkt het een beveiligingswaarschuwing te zijn. Het platform meldt dat de identiteit geverifieert dient te worden en dat je een transactiebewijs voor veilige transacties dient te gebruiken. Verder staat er dat het platform nooit zou vragen naar persoonlijke gegevens. Op de Koreaanse exchange Coin Bits kan je DEXTER (DXR) verkrijgen.

ALBOS (ALB)

Een cryptocurrency die zich richt op kunstmatige intelligentie (artificial intelligence), dat is Albos. Albos is een cryptocurrency uit Estland en heeft daar ook een licentie verkregen die overeenkomt met de cryptocurrency exchange activiteiten in dat land. De Albos exchange zal sterk verschillen met de bestaande cryptocurrency-exchanges. Op de Albos-exchange zullen de cryptocurrencies zo omgezet kunnen worden in contant geld, in een andere cryptocurrency of van contant geld naar een cryptocurrency.

T.OS (TOSC)

T.OS is een blockchain platform dat zich richt op het creëren van een digitaal valutasysteem. Er wordt gezocht naar een digitale valuta die veiliger, sneller en slimmer zou moeten zijn dan de bestaande digitale betaalmogelijkheden op de echte commerciële markt. Contant geld en betaalpassen zouden hierdoor vervangen kunnen worden. De bijbehorende T.OS wallet is beschikbaar voor verschillende mobiele apparaten en pc’s.