Week 26 2019: Stijgers en dalers - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 26 2019: Stijgers en dalers

Stijgers en dalers Bitcoinsaltcoins

Vijf projecten hebben deze week meer dan 50% van hun waarde verloren. Dit komt niet heel vaak voor. Normaal zijn het er een stuk of 2-3. Deze week stond eigenlijk volledig in het teken van Bitcoin. Altcoins hebben zeker niet dezelfde stijging doorgemaakt als Bitcoin, maar men hoopt dat altseason gaat beginnen. Voor deze rubriek hopen we dat van harte, want dat maakt het schrijven van dit soort overzichten toch weer iets spannender. De grootste twee stijgers, Zenon en XMax, hebben allebei meer dan 600% erbij gekregen in waarde. Een enorme stijging! Op plek drie staat het crypto-project MSD met een stijging van 354%. In deze blog bekijken we de stijgers en dalers van de afgelopen 7 dagen.

Grootste stijgers in een screenshot

Normaal gesproken ben ik er in de ochtend vlot bij, maar vandaag – wegens het mooie weer – eerst maar gaan fietsen en zwemmen. De screenshots heb ik genomen om 13:45 van de website Coinmarketcap. Hieronder zie je de 10 grootste stijgers van de afgelopen week op een rij.

week 26

Zenon

Zenon wordt ook wel het netwerk van momentum genoemd. Zenon is een evolutionaire stap in gedistribueerde grootboektechnologie, die een efficiënte vertrouwenslaag mogelijk maakt voor de wereldwijde overdracht van waarde en gegevens.

Gebaseerd op The Network of Momentum, stelt het een nieuw type architectuur voor om de beperkingen van de huidige blockchain of DAG-gebaseerde cryptocurrencies te overwinnen.

Kenmerken van Zenon

Schaalbaar: Ontworpen om te schalen naarmate het netwerk groter wordt, waardoor een enorme transactieverkeer mogelijk is met een lage latentie

Slim: Een programmeerbare valuta die tokenisatie van waarde en ontwikkeling van slimme contracten mogelijk maakt, gebruik makend van de creatie van zApps

Veilig: Een onveranderlijk grootboek dat is beveiligd met kwantumbestendige cryptografische algoritmen op basis van een gedecentraliseerd P2P-netwerk met gedistribueerde topologie

XMas

XMas is een vrij onbekende crypto voor de meeste mensen. Toch staat deze binnen de top 200 van Coinmarketcap. Met de XMAX SDK beschikt je over de modules en sjablonen die je nodig hebt om DAPP’s snel te prototypen. Het mogelijk om blockchain-applicaties te programmeren zonder low-level blockchain-talen te leren. Helaas ligt de officiële website er op het moment van schrijven uit. In de onderstaande video wordt het project besproken.

Grootste dalers week 26 in een screenshot

In de onderstaande screenshot, genomen om 13:45 van de website Coinmarketcap, zie je het overzicht van de grootste dalers van week 26.

Dalers

Bitcoin File (BIFI)

BitcoinFile (BIFI) is een point-to-point gedistribueerd bestandssysteem op basis van blockchain-technologie en heeft tot doel een wereldwijd gedecentraliseerd bestandssysteem te creëren in combinatie met een IPFS-bestandssysteem en een bitcoin-vereffeningsnetwerk. De gecombineerde technologie maakt het milieuvriendelijker voor de wereld, eerlijker en meer lonend voor mijnwerkers, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker voor gebruikers. Het lost het probleem van lage stabiliteit in IPFS-netwerken perfect op vanwege het onvermogen van bijdragers om voldoende rendement te behalen en het nutteloze energieverbruik tijdens het bitcoin-mijnen. Deze week heeft BIFI meer dan 60% van zijn waarde verloren.

Mindexcoin

Deze crypto is geen onbekende van de overzichten stijgers en dalers. Zowel in de lijst van stijgers als dalers ben ik Mindexcoin regelmatig tegengekomen. Het is een ouder project met een eigen ICO in 2017. Het project zelf richt zich op het zijn van een betaalmiddel en blockchain. Naar mijn mening geen heel bijzonder project en daarom een prima afsluiting van de stijgers en dalers van de afgelopen week.