Week 20 2019: Grootste stijgers en dalers - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 20 2019: Grootste stijgers en dalers

Stijgers en dalers Bitcoinsaltcoins

Het was weer een bewogen week! Bitcoin had een goede start, maar kreeg het aan het einde van de week moeilijk. Ook de meeste andere crypto volgden de belangrijkste cryptocurrency Bitcoin vrijwel op de voet. Dat hebben we hier allemaal uitvoerig beschreven. In deze blog kijken we -zoals op elke maandag- naar de grootste stijgers en dalers van de afgelopen week. Hier zitten traditiegetrouw cryptovaluta tussen die voor de meesten onbekend zijn. Ook zitten er crypto tussen waarvan de website niet werkt of waarvan er nog niet veel bekend van over is. We zien ook weer grote dalers (boven de 80% waardeverlies) van valuta die vorige week in de lijst van grootste pumps stijgers stonden.

Grootste stijgers week 20 2019

In de onderstaande screenshot genomen op 06:20 van Coinmarketcap zie je een volledig overzicht van alle stijgers over de afgelopen 7 dagen. Maar liefst zes projecten noteren een stijging van meer dan 200%. In de top 10 komen we wel een paar bekenden tegen uit deze serie artikelen, maar echt grote (en belangrijke) valuta staan er wederom niet tussen. Grote bekende Spectrum Network, deze staat vrijwel altijd in de dalers of stijgers, heeft nog steeds geen oplossing gevonden voor de website, die niet bereikbaar is.

Stijgers week 20

Matic Network

Grootste stijger is het Matic Network (MATIC). Volgens de eigen website: Gedecentraliseerde apps maken enorme vorderingen, maar het huidige blockchain-ecosysteem is niet geschikt om te schalen naar de vraag. De problemen van langzame block-bevestigingen en hoge kosten moeten worden opgelost voordat we massale acceptatie door reguliere gebruikers kunnen behalen.

Matic wil dat veranderen door de interactie tussen gebruikers en de gedecentraliseerde wereld te vereenvoudigen. Zij willen de interactie met het gedecentraliseerde ecosysteem zo gemakkelijk maken dat iedereen dat kan doen zonder zich zorgen te hoeven maken over de complexiteit van het systeem. Deze week noteren zij een stijging van 261,66% over de afgelopen 7 dagen.

Sommige mensen zijn wel erg positief over Matic, zoals je kan zien in het onderstaande filmpje:

Fanstime

FTI is de token uitgegeven door FansTime Chain in het FansTime-ecosysteem en is het officiële universele gecodeerde certificaat voor digitale rechten. FTI kan worden gebruikt voor elke transactie binnen het ecosysteem en ondersteunt de gehele ecologische economie. In de toekomst zal de FansTime-community een online community-incentive-systeem lanceren, en alle gemeenschapsdeelnemers hebben een eerlijke kans om FTI te verwerven. FTI noteert een stijging van 256,94% over de afgelopen 7 dagen.

Grootste verliezers week 20 2019

De grootste verliezer van de week – en misschien wel deze maand of jaar – is blockport. Zij hebben meer dan 80% van waarde ingeleverd. Dit heeft er alles mee te maken dat zij – na een succesvolle ICO van 15 miljoen dollar- moeten stoppen met het project. Naar het geld kunnen investeerders hoogstwaarschijnlijk fluiten, of ze krijgen slechts een fractie terug van hun investering. Daarnaast zijn er veel flinke dalers te noteren in week 20. Dit kan je goed terugzien in het onderstaande screenshot.

Dalers week 20

Het verhaal van Blockport

Blockport is een Nederlandse startup. Zij wilden een grote cryptobeurs realiseren. Tijdens een ICO haalden zij nog 15 miljoen dollar op. Dit hebben zij twee jaar in handen gehad, maar er zijn nauwelijks ontwikkelingen geweest. Mensen op Reddit vragen zich af wat er met dit geld is gebeurd.. Iemand maakt een rekensom dat een de gemiddelde IT’er 4000 USD verdient. Blockport had  2 jaar lang 155 IT’ers kunnen inhuren om aan het project te werken. Dit is dus niet gebeurt. Later meer over dit nieuws. Voor deze week zijn ze in ieder geval meer dan 80% van waarde verloren. Dit zal in de loop van de dagen nog wel verder gaan dalen.

Ezbitex

EZBitex is de geldwissel- en bankinfrastructuur met een gedecentraliseerd, gedistribueerd en onveranderlijk grootboek van Bitex, dat de werking van het hele systeem ondersteunt. Ze hebben wilde plannen met een BitexPay kaartlezer, verkopersapp en een point of sale terminal. Voor deze week leveren zij meer dan 50% van hun waarde in.