Week 2 2019: Nieuwe munten - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 2 2019: Nieuwe munten

In de start van het nieuwe jaar zijn er erg veel nieuwe munten uitgebracht, 26 in totaal! In deze blog heb ik 10 munten uitgewerkt. De andere nieuwe cryptocurrencies worden in deze blog wel benoemd maar zijn niet helemaal uitgewerkt. Er staan een aantal nieuwe munten in deze lijst die veel bezig zijn met het inzetten van masternodes en die dit ook specifiek benoemen op hun website of in de naam van de cryptovaluta. Masternodes, een nieuwe trend in de cryptowereld?

week 2 nieuwe munten
Screenshot van https://coinmarketcap.com/new/ op 10 januari 2019 om 10:20

Fountain (FTN)

Fountain is een blockchain content ecosystem gebaseerd op PoC. Iedere gebruiker die een bijdrage levert aan de Fountain community kan daarvoor beloond worden met FTN. Bij de bijdrage kan je denken aan inhoud, maar ook aan het geven van likes, comments en het uitnodigen van nieuwe leden.

Quinads (QUIN)

Een platform dat je kan helpen met het adverteren van jouw project of (zakelijke of marketing) product, dat is Quinads. Quinads is vooral actief bij het promoten van financiële en cryptoprojecten in Indonesië. Het advertentieplatform maakt gebruik van video-, foto- en tekstadvertenties.

USDCoin (USC)

USC gebruikt de blockchaintechnologie om grensoverschrijdende transacties mogelijk te maken. Bijzonder aan de USDCoin is dat de waarde gekoppeld is aan de waarde van de Amerikaanse dollar (1:1). Deze koppeling zorgt er voor dat de koers van de cryptocurrency een stuk stabieler blijft. Op het USC-platform kan USC makkelijk geruild worden voor de US-dollar en andersom. Ook kan de munt op het platform gebruikt worden als betaalmiddel.

Stronghold Token (SHX)

De Stronghold Token wordt uitgegeven door een financiële dienstverlener uit Nieuw-Zeeland genaamd Stronghold Anchor Limited. Op de officiële website staat nog niet veel informatie over waar je SHX voor kan gebruiken. Wel staat er dat er in 2019 veel nieuws en aankondigingen komen over de cryptocurrency. Ook wordt er in 2019 bekend op welke manieren je kan deelnemen aan distributies van SHX. Om updates te kunnen ontvangen kan je je op de website aanmelden voor een Stronghold-account.

HedgeTrade (HEDG)

Op dit platform delen de beste handelaren van de wereld hun kennis en hun (koers)voorspellingen. Als gebruiker kan je deze voorspellingen zien door ze te kopen of te ontgrendelen. In een smart contract wordt vastgelegd dat de handelaren worden beloond als hun voorspellingen goed is. Is de voorspelling niet goed? Dan wordt de aankoop van de gebruiker terugbetaald. Gebruikers kunnen door deze waardevolle marktgegevens zorgen voor meer winst en een lager risico bij het doen van investeringen.

Footballcoin (XFC)

Met de Footballcoin kan je zelf teams samenstellen, spelers verzamelen en voetbalwedstrijden winnen. Door de cryptocurrency bekend te maken bij voetballiefhebbers hopen de makers van XFC dat Bitcoin, cryptocurrencies en de blockchaintechnologie bekender worden bij het grote publiek. Met Footballcoin willen ze een langlopend project opzetten. Gebruikers kunnen deelnemen aan wedstrijden, hier betalen ze entreegeld voor. Bij het winnen van wedstrijden kunnen ze ook XFC verdienen.

AgaveCoin (AGVC)

AgaveCoin is een agaveleverancier die een revolutie teweeg probeert te brengen in de agavewereld door een speciale agave cryptovaluta. De agave is een plant met als meest commerciële soort de agave tequilana, deze soort wordt gebruikt voor de productie van de drank tequila. Andere soorten agave kunnen op vele andere manieren worden ingezet denk bijvoorbeeld aan bio-energie, biomaterialen, textielvezels, geneesmiddelen, cosmetische producten en organische producten.

Impleum (IMPL)

Impleum is een open ecosysteem van apps op basis van het blockchainplatform Impleum. Op het platform kunnen decentrale applicaties worden ontwikkeld. Het ontwikkelen van veilige en schaalbare DAPPS wordt mogelijk gemaakt door de Impleum masternodes. Deze masternodes zijn computers die bepaalde taken uitvoeren waardoor er meer en snellere transacties kunnen worden uitgevoerd. In de toekomst kunnen bedrijven gebruik maken van sidechains waarop ze hun eigen blockchains kunnen gebruiken.

Atomic Wallet Coin (AWC)

Atomic is de naam van een universele multi-assets-wallet waarin je meer dan 300 verschillende tokens kunt bewaren in één interface. Deze lijst met tokens wordt dagelijks bijgewerkt, dagelijks komen er weer nieuwe cryptovaluta bij. Deze wallet is veilig, decentraal en anoniem. De Atomic wallet kan gebruikt worden om cryptocurrencies te verzenden, ontvangen, om te wisselen en te kopen.

DogeCash (DOGEC)

DogeCash is de zuster munt van de populaire coin: DogeCoin, maar dan met allerlei extra’s. Een aantal van deze extra’s zijn de masternodes, het gebruik van proof-of-stake en actief bestuur. De masternodes worden ook wel DogeNodes genoemd. De makers vinden het erg belangrijk om een grote en actieve DogeCash community te krijgen, ze hopen hiermee te bereiken dat gebruikers het project ook op de lange termijn blijven steunen. In de community willen ze de gebruikers ook een stem geven over het DogeCash-project.

Nog meer nieuwe munten

Naast de bovenstaande 10 uitgewerkte nieuwe munten, zijn er nog veel meer nieuwe cryptovaluta toegevoegd aan CoinMarketCap deze week. Deze cryptocurrencies vind je in de onderstaande lijst.

 • ProxyNode (PRX)
 • Winco (WCO)
 • ROMToken (ROM)
 • Ultiledger (ULT)
 • Almeela (KZE)
 • StrongHands Masternode (SHMN)
 • BitMax Token (BTMX)
 • ROlyal Coin (ROCO)
 • ICOBay (IBT)
 • SnapCoin (SNPC)
 • CENTERCOIN (CENT)
 • Crowdvilla Point (CROWD)
 • AenCoin (AEN)
 • BTC Lite (BTCL)
 • Content Value Network (CVNT)
 • MoX (MOX)