Week 1: De 10 grootste stijgers en dalers - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Week 1: De 10 grootste stijgers en dalers

Stijgers en dalers Bitcoinsaltcoins

Dit is het eerste overzicht van de 10 grootste stijgers en dalers in het nieuwe jaar. We zitten alweer in de tweede week van 2019 en ook deze week staan er weer een groot aantal interessante munten in de lijst met de grootste stijgers en dalers van week 1. Bijvoorbeeld de munt TurtleCoin die met passie is ontworpen door ontwikkelaars die naast dit project vaak fulltime werken voor andere projecten.

De grootste stijgers

De grootste stijger van deze week is WXCOINS (WXC). Deze cryptovaluta is de afgelopen 7 dagen met 225,21 procent gestegen. Voluit wordt het platform ook wel WorldX Coin International genoemd. WX-coin is gedecentraliseerde PoW en PoS cryptovaluta die gebruik maakt van de peer-to-peer (P2P) technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de transacties worden beheerd en de munten worden uitgevoerd door het netwerk. Hierdoor is er geen bank of centrale autoriteit meer nodig. WX-coin is ook open-source. Dit wil zeggen dat iedereen het ontwerp kan bekijken en dat iedereen deel kan nemen.

stijgers week 1
Printscreen https://coinmarketcap.com/gainers-losers/ op 7 januari 2019 om 08:26

Opacity (OPQ)

Opacity is een platform voor gegevensopslag. Via Opacity kunnen bestanden worden geüpload, deze bestanden worden opgeslagen op de IOTA Tangle. IOTA Tangle is een type distributed ledger technologie die (onder andere) wordt gebruikt voor het bewaren van gegevens. Bestanden worden op IOTA Tangle anoniem opgeslagen. Om bestanden op te slaan hoef je geen gebruikersnaam of wachtwoord aan te maken, ook hoef je geen persoonlijke gegevens in te voeren. Wanneer je de gegevens weer wilt bekijken kan je dat doen met een speciale code die is gekoppeld aan het geüploade bestand. Door nodes waarop het Opacity-protocol wordt uitgevoerd voeren Proof of Work uit. Hierdoor wordt gegarandeerd dat IOTA Tangle de gegevens bewaard. De Opacity Token (OPQ) verschilt van andere bestaande coins omdat de token is gekoppeld aan de marktwaarde van opslagprijzen.

TurtleCoin (TRTL)

TurtleCoin is een bijzondere munt in dit rijtje. De makers van deze coin zijn full-time ontwikkelaars (met baarden) voor andere projecten die in hun vrije tijd met veel passie werken aan dit project. Het doel van de ontwikkelaars was het ontwerpen van een goede munt zonder een serieus team, serieuze marketing en serieuze funding. Bij goede munten werd alles in hun ogen serieus aangepakt en wanneer het niet serieus werd aangepakt ontstonden er fake ICO’s zonder product. Zij wilden de munt met plezier opzetten en er toch iets moois van maken. De ontwikkelaars van TurtleCoin wilde een makkelijk te minen en te gebruiken coin en snelle transacties.

Global Cryptocurrency (GCC)

Op de derde plek van de 10 grootste stijgers van week 1 2019 staat Global Cryptocurrency (GCC). Het platform wil productie, logistiek en betalingen decentraliseren én bijdragen aan het milieu. Daarom noemen de makers de coin ook wel een groene cryptocurrency. GCC is ontworpen voor gebruik voor alle diensten van de GCC-Group en 3D-punten. De coin is dus ook gekoppeld aan de technologie van het printen in 3D, een van de snelst groeiende onderdelen van de industriële sector. Deze 3D-technologie zal kosten in opslag, overproductie en transport verminderen. Hierdoor wordt deze technologie ook wel de groene technologie van de toekomst genoemd. De transactiekosten voor het gebruik van GCC worden gebruikt om goede doelen te steunen.

De grootste dalers

De grootste daler van de eerste week van het jaar 2019 is WhaleCoin (WHL). Deze cryptocurrency is de afgelopen zeven dagen met 56,18% gedaald. Op het WhaleCoin-netwerk kan je een “Whale” of “Walvis” worden. Om een Whale te kunnen worden heb je een private key nodig van een WhaleCoin adres met 1000 WHL. Als Whale kan je worden beloond met WHL wanneer je veel berichten maakt en veel volgers hebt. Ook als volger kan je beloond worden met WHL. Eigenlijk is het WhaleCoin-netwerk een gedecentraliseerd sociaal netwerk waar whales hun volgers kunnen belonen en waar de whales zelf beloond kunnen worden.

Printscreen https://coinmarketcap.com/gainers-losers/ op 7 januari 2019 om 08:26

Italian Lira (ITL)

De Italian Lira is een nieuwe Etherum Blockchain based ERC20 Token. De Lire was tussen 1861 en 2002 de officiële munteenheid van Italië. De naam Lire komt van het Latijnse Lira (pond). Deze term komt uit de tijd dat er werd betaald met zuiver zilver in ponden. Uit die tijd stamt ook de Britse pond. ITL is ontwikkeld door een team van jonge mensen die op 5 verschillende continenten leven. Het doel van het team is een munt ontwikkelen die onafhankelijk is van banken en financiële overheidsinstanties. Snelle en veilige transacties zonder grenzen zijn volgens het team dé toekomst van de financiële wereld. Verder wordt er gewerkt aan het realiseren van multiwallet-betaalpassen. Deze betaalpassen kan je makkelijk en snel opladen vanuit jouw favoriete cryptowallet.

Penta (PNT)

Penta is een platform met vijf verschillende dimensies waarde veel waarde aan geschonken wordt. Dit is ook de reden waarom het logo van het platform lijkt op een pentagram. De vijf dimensies zijn identiteit, geloofwaardigheid, waarde, overdraagbaarheid en economie. Deze dimensies zorgen voor een brug tussen de digitale wereld en de echte wereld. Penta bouwt een inclusief en gedecentraliseerd blockchain netwerk en een platform waar DAPPS op gebouwd kunnen worden. Ook is het platform veel samenwerkingen aan gegaan met beleggingsinstellingen en strategische partners.

POPCHAIN (PCH)

POPCHAIN is de afgelopen zeven dagen met 30,17% gedaald en staat op nummer 9 van de grootste dalers. POPCHAIN is een blockchain-based platform voor de distributie van digitale content. Het platform wordt ook wel de toekomst van entertainment genoemd. Iedere deelnemer op het platform kan worden beloond voor het delen van digitale content en voor het bekijken van deze digitale content. De naam van de token van het POPCHAIN-platform is POPCHAIN CASH. POPCHAIN CASH kan je ook  verkrijgen door te minen. Bij het POPCHAIN netwerk hoort ook speciale hardware genaamd POPBOX. Deze POPBOX kan worden verbonden met internet en biedt dan inactieve opslag en bandbreedte aan het netwerk.