Wat zijn de toepassingen van de blockchain? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat zijn de toepassingen van de blockchain?

In ons vorige artikel hebben we uitgelegd wat de blockchain precies is. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende toepassingen van de blockchain. Wij zien steeds meer bedrijven die zich toeleggen op deze revolutionaire technologie. Dit zijn niet enkel de kleinere bedrijven. Ook grote overheidsinstanties en multinationals houden zich hier mee bezig. In deze blog geven wij enkele voorbeelden. Er zijn natuurlijk nog talloze andere toepassingen te bedenken die gebruik kunnen maken

Distributed Cloud Storage

Volgens diverse aanhangers van cryptocurrency zal de decentrale cloud-opslag een grote speler gaan worden. Nu wordt alles ook opgeslagen in de cloud, maar dan bij een centraal bedrijf. Je moet dus al je vertrouwen geven aan één bedrijf die de opslag voor jou regelt. Als je veel in de cloud wilt hebben, zoals bedrijven, controleert één centraal bedrijf dus al jouw bestanden.

Met behulp van de blockchain kan dit decentraal worden. Jouw data wordt in een extreem veilige omgeving opgeslagen door iedereen die aangesloten is bij dit systeem. Alleen jij kan er met jouw privésleutels bijkomen.

Digitale identiteit

Kun je het je voorstellen om je nooit meer zorgen te hoeven maken over jouw digitale veiligheid? Online veiligheid is een groot probleem van de moderne mens. Het is een miljardenindustrie geworden om te zorgen dat digitaal alles zo veilig mogelijk verloopt. Met behulp van de blockchaintechnologie kunnen digitale identiteiten makkelijk worden bewaard en kan fraude worden voorkomen. Het is dan niet meer zo dat gehele databases van bedrijven worden gehackt en alle accountinfo wordt gestolen. De technologie kan worden ingezet bij:

  • Digitale identiteiten
  • Paspoorten
  • Geboortecertificaten
  • ID-kaarten

Digitaal stemmen via de blockchain

Stemmen wordt nog steeds grotendeels met de hand gedaan. En ook nageteld met de hand. Men durft niet alles online of via een stemcomputer te laten verlopen. Ze zijn bang voor fraude en hackers. Als het stemmen via de blockchain zou verlopen, dan zitten daar veel voordelen aan. Een stem kan niet twee keer tellen, je hoeft niet naar een stemlokaal toe en je kan nakijken of de stem goed is geregistreerd. En boven alles: niemand weet wat jij hebt gestemd. Alleen het totaal aantal stemmen op een partij is geregistreerd. In een staat van Amerika is er al een verkiezing geweest waar gebruik werd gemaakt van blockchaintechniek.

Zoals eerder aangegeven zijn er nog veel meer toepassingen te bedenken voor de blockchain-technologie. Welke kan jij bedenken?

Dit artikel is onderdeel van de pagina Cryptocurrency voor beginners. Termen die je niet begrijpt zijn vaak aan te klikken en brengen je naar onze kennisbank