Wat is USDC? Uitleg over USD Stablecoin - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat is USDC? Uitleg over USD Stablecoin

USDC stablecoin Coinbase

De USD coin is de laatste tijd veel in het nieuws geweest. Deze stablecoin is een samenwerking tussen Circle en Coinbase. Momenteel is de gehele stablecoinmarkt een van de meest interessante ecosystemen binnen de crypto-wereld. Er zijn een aantal stablecoin-projecten opgericht met eigen valuta, zoals TrueUSD, Paxos Standard en de Gemini Dollar.

De meeste van deze projecten profiteren van het wantrouwen dat momenteel aanwezig is in de Tether (USDT) stablecoin. Ze hebben allemaal een soortgelijk doel bij het behouden van een 1:1 ratio aan de Amerikaanse Dollar. Elk project gaat er op een eigen manier mee om. In deze blog lees je alles over de USD Coin, genaamd USDC.

Maak direct een account aan bij Bitvavo

USD-coin USDC uitleg en informatie

Op 23 oktober 2018 kondigde een van de grootste Exchanges, Coinbase, de ondersteuning aan voor de munt USD-coin (USDC). Dit is een stablecoin die zij in een samenwerking met Circle Internet Financial hebben gemaakt. Gek genoeg is Circle de eigenaar van de concurrerende exchange Poloniex. Dit is een van de grootste exchanges, die het financieel echt goed voor elkaar heeft. Het cryptocurrency bedrijf heeft een waarde van meer dan 3 miljard dollar en heeft investeerders zoals Goldman Sachs en Baidu aan boord.

Ontwikkeling

De USD-coin is ontwikkeld door het Center Consortium, de naam die is gegeven aan de samenwerking tussen de twee bedrijven. Circle zelf zal USDC uitgeven. Elke uitgegeven USDC wordt ondersteund door een fiat Amerikaanse Dollar, die op reservebankrekeningen worden aangehouden. In totaal is er een aanbod van iets meer dan 190 miljard.

Met elke USDC die wordt ondersteund door een Amerikaanse Dollar, is het niet de bedoeling om van waarde ten opzichte van de Amerikaanse Dollar te veranderen. Dit betekent dat beleggers en investeerders altijd USDC kunnen kopen en verkopen voor de prijs van $1.

Gebruik van de Ethereum blockchain

De USDC is gecreëerd op de blockchain van ethereum en is ERC-20 compatibel. Dit is zo gedaan om snelle overdrachten van USDC op het ETH-netwerk te kunnen ondersteunen. Op deze manier kan het ook genieten van de hoge mate van beveiliging op de Ethereum blockchain. Ook maakt het gemakkelijk om USDC op te slaan en uit te wisselen.

Een quote van de bedenkers

De oprichters van Circle, Jeremy Allaire en Sean Neville zeiden het volgende (vrij vertaald in het Nederlands) over dit project:

“Coinbase en Circle delen een gemeenschappelijke visie van een open, mondiaal financieel systeem dat is gebouwd op cryptorails en blockchain-infrastructuur en voor het realiseren van deze visie moeten brancheleiders samenwerken om interoperabele protocollen en standaarden te ontwikkelen. “

Waarom is USDC uniek?

De USDC is uniek, omdat het de eerste stablecoin is die door Coinbase wordt ondersteund. Terwijl Circle de munt voor het eerst in september uitgaf, kreeg het geen grip op de Coinbase listing. Sindsdien is het snel gestegen naar een van de meest waardevollere crypto. Vanaf 12 december 2018 heeft het zelfs een top 25 positie gekregen in de lijst van grootste cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie.

USDC wordt uitgegeven door Circle. Coinbase wordt het platform dat gebruikers kunnen gebruiken om stortingen te doen en fiat geld om te zetten in USDC-token. Dit zal USDC-transacties vergemakkelijken. Ook biedt het de mogelijkheid om heen en weer te schakelen van fiat geld naar cryptovaluta.