Wat is FOMO? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat is FOMO?

Wat is FOMO - Fear of missing out

FOMO is de afkorting van Fear Of Missing Out. In het Nederlands vrij vertaald: De angst om iets te missen. Mensen die hier last van hebben zijn bang om iets te missen. Het is een bezorgdheid dat anderen ervaringen hebben waarbij je zelf afwezig bent. FOMO wordt ook wel “de angst om spijt te hebben” genoemd. In de cryptowereld kom je deze term vaak tegen als je het hebt over investeren. Veel mensen zijn bang dat als ze een bepaalde cryptovaluta niet kopen, dat ze iets zullen missen. Bijvoorbeeld een enorme prijsstijging waardoor een crypto een veel grotere waarde krijgt. De NOS heeft recent ook een artikel geschreven over de angst om iets te missen op sociale media. Dit is ook FOMO. Je kan het artikel hier lezen.


Bitcoin en FOMO

Er zijn mensen die in de jonge jaren van Bitcoin de munt zijn tegengekomen, maar er niet in hebben geïnvesteerd. Het was de tijd toen je nog 100 BTC per dag op een laptop kon minen. Nu is de koers enorm hoog en de mensen die toen niet hebben geïnvesteerd hebben dus iets gemist. In het vervolg investeren ze in elke munt waarvan gezegd wordt dat het de nieuwe Bitcoin is. FOMO.

Psychologische term

Het is natuurlijk al een oude term. Het werd voor het eerst gebruikt in een tijdschrift van Harvard in 2004. De cryptowereld heeft deze term overgenomen. Ook zie je deze term tegenwoordig op veel verschillende plekken verschijnen. In 2004 ging het meer over sociale aangelegenheden. Je kent het wel: Je besluit een avondje thuis te blijven, terwijl je vrienden op stap zijn. Ze hebben je herhaaldelijk meegevraagd, maar je had echt geen zin. De volgende dag kijk je op WhatsApp en zie je dat ze een geweldige avond hebben gehad. Er wordt gezegd dat dit een van de meest memorabele avonden ooit was. De tuinkabouter van de buurman is gejat, twee van jouw vrienden hebben op het politiebureau overnacht, drie anderen bij een vrouwelijke drieling en de laatste weet niet meer hoe hij is thuisgekomen. Je baalt er enorm van dit gemist te hebben. In het vervolg ga je gewoon altijd mee, omdat je het niet wilt missen! FOMO.