Wat is een Security Token Offering? Verschil met ICO? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat is een Security Token Offering? Verschil met ICO?

ICO’s hebben een zeer slechte naam gekregen. Er zijn veel mensen en bedrijven geweest die slechte ICO’s hebben opgezet, die puur geldklopperij waren. Ook zijn er veel ICO’s gefaald en hebben mensen enorm veel geld verloren. Er is een nieuw soort Offering, wat in 2019 wel eens heel groot kan worden: Security Token Offerings (STO’s). In deze blog lees je alles over STO’s, het verschil tussen een ICO en een STO en waarom dit de nieuwe manier kan gaan worden om coins aan de man te brengen. We beginnen met een korte uitleg van de begrippen die je in deze blog leest.


Wat is een Security Token Offering (STO)?

STO’s zijn Security Token Offerings. Dit zijn aandelen in een organisatie of het recht op een deel van de winst. Je kan het zien als een investeringscontract. Als een bedrijf een STO uitvoert, is het een soort beursgang op de blockchain. Als een bedrijf dit doet, is het gebonden aan zeer strikte regels. De regelgeving omtrent effectenhandel is hierbij van toepassing. Bedrijven en/of personen die een STO willen uitvoeren, moeten dit doen in samenspraak met de financiële autoriteiten. Platformen zoals Polymath en tZero zijn speciaal in het leven geroepen om STO’s op te maken.

STO’s worden gezien als betrouwbaarder en stabieler dan ICO’s.

Wat is een ICO?

Een ICO is een Initial Coin Offering. Dit is een manier om digitale valuta aan de man te brengen. Men kan een vooraf bepaalde aantal cryptocurrency tokens kopen voor een vooraf bepaald bedrag. Meer informatie lees je in onze blog over: Wat is een ICO? 

Verschillen STO’s van ICO’s?

Een ICO is onbetrouwbaarder en kan door vrijwel iedereen worden opgezet. Je hoeft hier niet veel kennis voor te hebben. Dit is ook een reden dat in het verleden er veel scams werden opgezet als ICO. Een STO moet volgens de strenge regels van de effectenhandel worden uitgevoerd. Wij verwachten veel van de Security Token Offering. Wij hebben een crypto voorspelling 2019 gedaan dat de meerderheid van de offerings overgaan op STO. Wat denk jij?