Wat is DeFi en waarom is het zo’n populaire term? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat is DeFi en waarom is het zo’n populaire term?

DEFI-uitleg

Wie zich veel verdiept in crytocurrencies, komt regelmatig de term DeFi tegen. Deze afkorting staat voor decentralized finance. In het Nederlands kun je spreken van gedecentraliseerde financiering. In deze blog bekijk ik de term DeFi en krijg je een goede uitleg. Ook geef ik het antwoord op veelgestelde vragen die ik vaak hoor omtrent deze term. Waarom is DeFi zo populair aan het worden en wat kan jij hier mee doen?

Wat betekent DeFi?

DeFi is een afkorting van de uitdrukking gedecentraliseerde financiering die over het algemeen verwijst naar de digitale activa en financiële slimme contracten, protocollen en gedecentraliseerde applicaties (DApps) die op Ethereum zijn gebouwd. Simpel gezegd is het financiële software die is gebouwd op de blockchain en die kan worden samengevoegd. In de afgelopen jaren is er een miljardenstijging in de totale waarde dat vastzit in DeFi-contracten. Dit heeft natuurlijk geleid tot een enorme stijging van de waarde (ook wel market cap genoemd) voor tokens die gebruik maken van DeFi smart contracts.

Uitleg in een video

Hieronder bekijk je een uitleg in een Engelstalige video. Een echte aanrader om het begrip nóg beter te begrijpen.

https://www.youtube.com/watch?v=bRizf5uH2Oo&ab_channel=ChrisBleconDeFi

Voor wie is Defi bedoelt?

Gedecentraliseerde financiering heeft tot doel een financieel systeem te creëren dat voor iedereen toegankelijk is en de behoefte aan vertrouwen en vertrouwen op centrale autoriteiten tot een minimum beperkt. Iedereen kan zelf de leiding nemen over zijn of haar eigen financiën. Ontwikkelaars kunnen applicaties op Ethereum programmeren die digitale activa, ook wel tokens genoemd, op de blockchain kunnen maken, opslaan en beheren. Dit worden slimme contracten of gedecentraliseerde applicaties (DApps) genoemd .