Wat als Litebit stopt met een crypto die in je wallet zit? 3 opties + stappenplan - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wat als Litebit stopt met een crypto die in je wallet zit? 3 opties + stappenplan

Litebit stopt regelmatig met het aanbieden van crypto. De ene keer omdat het volume te laag is, een andere keer omdat Litebit niet meer gelooft in het project. Litebit probeert dit altijd netjes minimaal 30 dagen van tevoren aan te kondigen. Gebruikers hebben daarna nog maximaal 6 maanden te tijd om crypto over te hevelen naar een eigen wallet of een andere exchange. In deze blog lees je drie opties hoe je geld van een Litebit crypto wallet over kan zetten naar een andere exchange, een eigen wallet en hoe je de crypto kan verkopen.

Heeft Litebit het recht om crypto voor zichzelf te houden?

Ja. Het is dus verstandig om crypto zo snel mogelijk over te hevelen. Litebit geeft een periode van 6 maanden, maar onduidelijk is of Litebit zich ook aan deze periode houdt.

“LiteBit heeft uitdrukkelijk het recht om wallets van cryptocurrency waarvan de notering is ingetrokken zes maanden na afloop van de “Respijtperiode” te verwijderen, inclusief de nog in deze wallets resterende coins. Dit geldt ook als de cryptocurrencies nog niet zijn overgedragen aan een andere wallet of nog niet zijn verkocht” Bron

Met welke crypto is Litebit dit jaar gestopt?

Al ruim voor de zomervakantie van 2019 verstuurde Litebit een bericht naar al zijn klanten. In het bericht werden 5 crypto genoemd waarmee gestopt gaat worden.

“Op 24 april stopt LiteBit met het handelen van de volgende coins:

 • Breakout (BRK)
 • Breakout Stake (BRX)

Vanaf deze datum kunt u deze coins niet meer bij LiteBit kopen en verkopen, maar enkel nog opnemen vanuit de LiteBit wallet.

Op 1 juni stopt LiteBit met het handelen van de volgende coins:​

Optie 1: Vertcoin overdragen naar de Bitvavo exchange (aanrader)

Het aanbod van Bitvavo en Litebit is op veel punten gelijk, maar het aanbod van Bitvavo wordt wel als vollediger en beter beschouwd. Ik zal altijd aanraden – als de crypto die je in een Litebit wallet hebt ook op Bitvavo aangeboden wordt – om deze naar Bitvavo te versturen. Bitvavo is de meest gebruiksvriendelijke exchange die ik ken en hanteert de laagste transactiekosten van heel Nederland, misschien wel Europa. In dit voorbeeld hebben we Vertcoin (VTC) gebruikt, omdat deze wel op Bitvavo wordt aangeboden.

Crypto kopen

Stap 1: Maak een account aan bij Bitvavo (via deze link betaal je over de eerste 1000 euro géén handelskosten!). Verificatie is voor de toekomst handig, maar als je minder dan €5000 euro op je account wilt storten, is het nog niet nodig.

Verificatie Bitvavo

Stap 2: Log in op je Litebit account en ga naar “Mijn wallet”. Dit kan je vinden in het hoofdmenu, nadat je bent ingelogd. Scroll naar beneden en zoek de munt die je wilt versturen naar een andere wallet. In dit geval hebben wij Vertcoin  (VTC) gebruikt. Druk op de knop versturen. Je moet tegenwoordig wel verplicht twee-factor-authenticatie (2FA) activeren om crypto te versturen. Heb je dit nog niet gedaan? Dan kun je de stappen bij Litebit volgen. Je geeft aan dat je twee-staps-verificatie wilt activeren en ontvangt een mail met instructies. Download daarna de Google authenticator app uit de appstore en klik op de link in de mail. Scan de streepjescode op je scherm met de app en voer de code in. Het klinkt lastig, maar het is echt snel voor elkaar!

Vertcoin wallet versturen naar Bitvavo

Stap 3: Log in op je nieuwe Bitvavo account en navigeer in het hoofdscherm naar Vertcoin (of een andere munt die je wilt storten). Klik er op en navigeer naar het tabblad “Storten”. Kopieer hier je unieke wallet adres (zie afbeelding).

Adres Vertcoin wallet ophalen

Stap 4: Ga naar Litebit en druk op versturen achter Vertcoin (VTC). Kopieer je wallet adres van Bitvavo hier, vul de Authenticator code in van de app en druk op de blauwe “opnemen” knop.

Vertcoin versturen Litebit met uitleg

Stap 5: De Vertcoin is nu onderweg naar jouw unieke en gratis Bitvavo wallet. Je ontvangt een mail van Bitvavo zodra de transactie is bevestigd. Dit is afhankelijk van de drukte op het Vertcoin netwerk en de snelheid van de crypto zelf.

Je kan nu Vertcoin bewaren in de gratis online (veilige) wallet van de Amsterdamse crypto-broker, direct verkopen voor euro of omruilen naar een andere crypto.

Optie 2: Een losse wallet downloaden en daar de bewuste crypto in bewaren

Niet alle crypto die in je Litebit wallet staan worden wellicht aangeboden op Bitvavo. Je kan in dat geval het beste een aparte wallet downloaden voor PC/laptop of als het niet anders kan: mobiel. Mocht je kiezen voor het laatste, dan is de Coinomi wallet een van de betere opties. Het versturen van crypto gaat precies hetzelfde als het bovenstaande stappenplan, maar je vult dan het adres in van je wallet. Een korte uitleg hoe je een wallet van een crypto kan vinden voor Windows en OS X (Apple).

 • Ga naar Coinmarketcap
 • Vul in de zoekbalk rechtsboven de crypto in waarvan je een wallet wilt downloaden (zie afbeelding). Voor dit voorbeeld heb ik RevolutionVR gebruikt. Deze wordt niet meer aangeboden bij Litebit of Bitvavo.
 • Je krijgt een overzicht te zien van de crypto op Coinmarketcap. Aan de bovenkant zie je een rijtje met nuttige links (onder de rank). Klik op “Website”.
 • Op de website ga je naar het kopje “Downloads” of “Wallets”
 • Download de wallet en verstuur de crypto van Litebit naar het adres van de wallet.

Zoekbalk Coinmarketcap

Hoe kan ik crypto verkopen die niet meer bij Litebit wordt aangeboden?

Je kan – als de periode van kopen en verkopen bij Litebit is verstreken – de crypto niet meer direct vanuit de wallet verkopen. Je moet dan meerdere stappen ondernemen. Als de crypto wordt aangeboden bij Bitvavo, dan kan je het met het stappenplan bij optie 1 verkopen. Bij andere munten is het lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Een voorbeeld met RevolutionVR.

 • Ga naar Coinmarketcap
 • Vul in de zoekbalk rechtsboven de crypto in die je wilt verkopen
 • Druk op het tabblad “markets”
 • Je ziet nu dat deze crypto wordt aangeboden op Upbit en Bittrex. Je kan op een van deze exchanges een account aanmaken en de crypto vanuit de Litebit wallet versturen naar de exchange. Ook hier kan je optie 1 voor gebruiken. Je vult dan alleen bij de stap ‘adres invullen’ het adres van de exchange wallet in je account in.

Revolution VR (Voxels) markets