Waltonchain review: Toekomst, team, roadmap en mijn mening - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Waltonchain review: Toekomst, team, roadmap en mijn mening

Waltonchain

Waltonchain streeft naar harmonie en efficiëntie in de wereld van logistiek en supply chain management. Huidige systemen zijn vaak complex en gaan gepaard met een aantal gefragmenteerde bedrijven. Het gevolg hiervan is dat het nog steeds moeilijk is voor organisaties en bedrijven om hun activiteiten in verschillende delen van de supply chain te coördineren en een uniforme, veilige manier van werken te handhaven. Waltonchain biedt hierin een blockchain-oplossing. In deze Waltonchain review bekijk ik het project en de crypto WTC. Ik beoordeel het project op punten zoals: team, productsterkte, toekomst, privacy, wallets en meer. Eerst geef ik een korte uitleg over het project Waltonchain (WTC).

Koop Waltonchain direct met iDEAL

Wat is Waltonchain (WTC)?

Waltonchain werd in 2016 opgericht door een groep ontwikkelaars uit China en Zuid Korea. Het project maakt gebruik van IoT-technologie, RFID en blockchain, om een beheerssysteem te maken voor toeleveringsketens. Deze unieke combinatie van technologie stelt het team achter Walton in staat producten te volgen tijdens elke stap van de productie- en distributieprocessen. Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik van RFID-technologie. Gegevens die aan items zijn gekoppeld, worden opgeslagen op een blockchain, die zorgt voor nauwkeurigheid. Ook is de informatie direct verifieerbaar.

Naamgeving

Het project is vernoemd naar Charlie Walton. Hij is de uitvinder van de RFID-technologie, waar het gehele project op gebaseerd is. Het fungeert ook als afkorting voor Wisdom Alters Label Trade Organisation and Network. RFID-technologie kan worden gebruikt door een breed scala aan toepassingen en gebruiksmogelijkheden. Zo kun je denken aan identificatie, verificatie, betaling validatie en het volgen van verschillende processen.

Team achter Waltonchain

Het team achter dit project bestaat uit mensen met academische ervaring en onderscheidingen. Het heeft veel ervaring opgedaan met supply chains in Azië. Medeoprichter Do Sanghyuk heeft de functie vervuld van vicevoorzitter van het China Cultural Development Development Committee, directeur van de Korea Standard Products Association, en voorzitter van Korea NC Technology Co., Ltd.

Mede-oprichter Xu Fangcheng, is een voormalig directeur voor Supply Chain Management van Septwolves Group Ltd., en is momenteel de directeur van Shenzhen Silicon, Xiamen Silicon en de bestuursvoorzitter van Quanzhou Silicon.

IoT-specialist Mo Bing is doctor in de ingenieurswetenschappen en afgestudeerd aan het Harbin Institute of Technology, terwijl blockchainingenieur Wei Songjie ook doctor in de ingenieurswetenschappen is en afgestudeerd aan de universiteit van Delaware. Wei heeft ook ervaring met werken bij Qualcomm en Google.

Hoe werkt het product en is blockchain nodig?

Het team achter dit project heeft het Value Internet of Things concept ontwikkeld om hun methode voor het mengen van eigen RFID-chips met blockchaintechnologie te helpen beschrijven. Door een samenwerking tussen blockchain en gegevens van fysieke items, kunnen deze gegevens on-chain worden opgeslagen via RFID-tags.

Dit soort tags maken gebruik van elektromagnetische velden om objecten te identificeren. Het scannen van een RFID-tag biedt de gebruiker alle beschikbare informatie. Dit kan bijvoorbeeld een startlocatie van het product zijn, waar het zich momenteel bevindt en wie het heeft afgehandeld. Zo zijn er nog meer voorbeelden te bedenken die de RFID tag kan opslaan.

Koop Waltonchain direct met iDEAL

Het kan aan elk object worden gekoppeld en kunnen efficiënter zijn dan streepjescodes. Machines kunnen deze tags lezen zonder een code te hoeven scannen. Hierdoor is het ook een geschikte methode voor het bijhouden van inventaris, bagage, tolcollecties, bibliotheeksystemen en verificatie van reisdocumenten. Waltonchain zorgt er voor dat deze belangrijke gegevens in de blockchain bewaard kunnen worden. Het maakt gebruik van een van de toepassingen van blockchain. Het is geen noodzakelijke inzet van blockchain. Gegevens kunnen ook centraal opgeslagen worden in een database. Een blockchain is natuurlijk (vaak) veel veiliger en gegevens kunnen niet worden aangepast als ze eenmaal zijn bevestigd.

Partners van WaltonChain
Partners van WaltonChain

Waltonchain vs. VeChain Thor

Beide projecten richten zich op de supply-chain industrie. Zowel VeChain als Waltonchain maken gebruik van RFID-tags. Het lijkt er op dat VeChain zich meer richt op luxe producten en namaakproducten tegengaan. Het zijn wel zeker directe concurrenten van elkaar. Grote verschillen zijn onder andere dat VeChain gebruik maakt van NFC en QR-codes, naast RFID en dat het een grotere marktkapitalisatie heeft. De meeste aandacht op het gebied van RFID en supply chain oplossingen in de blockchain gaat daarom ook naar VeChain (VEN).