Wall-street investeerders investeren nog niet in crypto - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Wall-street investeerders investeren nog niet in crypto

De nieuwswebsite Bloomberg meldt op 23 december 2018 dat Wall-Street investeerders hun plannen om de crypto-industrie te betreden nog even uitstellen. Reden? De dalende koersen en de lage waarde van cryptovaluta de afgelopen tijd.


Het artikel

Het artikel begint met de woorden: “Limbo, dat is waar je Wall Street kunt vinden als het gaat om cryptocurrencies”. Daarna concentreert het zich vervolgens op de inspanningen die dit jaar gedaan zijn door onder andere Goldman Sachs, Morgan Stanly en Citigroup Inc. Allemaal giganten die dit jaar interesse hebben getoond in de wereld van cryptocurrencies.

Goldman Sachs

Niet nader genoemde bronnen hebben Bloomberg gemeld dat het cryptofonds van de Goldman Sachs bankgigant slechts 30 klanten heeft aangetrokken. Er zijn door de bank wel mensen aangetrokken om de digitale valuta divisie bij de bank te gaan leiden. Ook wil het een specialist in digitale activa toevoegen aan deze divisie.

Citigroup en Barclays

Citigroup en Barclays hebben soortgelijke problemen ervaren. Bronnen zeggen dat de bangroep uit de Verenigde Staten nog geen van de crypto-gerelateerde producten heeft verhandeld binnen het regelgevende kader. Twee Barclay-werknemers, die ingehuurd zijn om de crypto-industrie te verkennen, zijn dit jaar nog vertrokken. Ook meldt een woordvoerder van de bank dat er nog geen plannen zijn bij dit Britse bedrijf geen plannen heeft om een crypto trading desk te openen.

Morgan Stanley en Bakkt

In november heeft Morgan Stanley, een Amerikaanse bank, in een rapport aangegeven dat Bitcoins en altcoins een nieuwe institutionele beleggingsklasse hebben gevormd sinds 2017. Bakkt, het digitale activaplatform van de New York Stoch Exchange, heeft een lanceringsdatum aangekondigd van 24 januari 2018. Dit is nog in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties.