Waarom is de Bitcoin koers zo omhoog geschoten de afgelopen dagen?
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Waarom is de Bitcoin koers zo omhoog geschoten de afgelopen dagen?

Altcoin

De koers van de Bitcoin ging even als een malle omhoog. Waar de cryptomarkt langere tijd werd vermeden door grote financiële partijen, lijkt daar nu een eind aan te zijn gekomen. Waarom schoot de Bitcoin dan zo omhoog de afgelopen week? Dat komt omdat verschillende financiële beursgiganten hebben aangekondigd de markt te gaan betreden. Wij vertellen je meer.

EDX Markets

Het gaat hier om een compleet nieuw handelsplatform met de naam EDX Markets. Het is een platform dat gefinancierd wordt door Amerikaanse beursgiganten Sequoia, Citadel, Charles Schwab en Fidelity. Op het platform zullen voorlopig slechts vier cryptocurrencies verhandelbaar zijn. Het gaat om Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.

Wat maakt dit platform dan zo bijzonder, zal je misschien denken. EDX Markets wordt non-custodial, wat inhoudt dat het platform niet zelf de tokens van klanten opslaat. Zo wordt een debacle als dat van FTX voorkomen, want belangenverstrengeling is dan niet mogelijk. We zien namelijk veel rechtszaken richting cryptobedrijven die zelf de custodian zijn, zoals Coinbase en Binance. EDX Market wil dit voorkomen en kiest daarom voor een aparte custodian. Wie dat gaat zijn, is nog niet bekend.

Aankondiging doet koers laten stijgen

De aankondiging van het nieuwe handelsplatform zorgde ervoor dat de Bitcoin koers direct omhoog schoot. Niet alleen Bitcoin, want ook andere cryptocurrency koersen stegen. Waar Bitcoin vlak na de aankondiging al 5% steeg, was Litecoin de hardste stijger met 6%. Goed nieuws!