Waarom de SEC de aanval opent met een harde aanpak
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Waarom de SEC de aanval opent met een harde aanpak

sec

Inmiddels heeft iedereen zich wel bij kunnen lezen in het SEC-debacle, oftewel alle rechtszaken die het de afgelopen periode heeft aangespannen tegen cryptobedrijven. De Securities and Exchange Commission lijkt op oorlogspad. Maar waarom die harde aanpak?

Nieuw jaar, nieuwe voornemens

Pas sinds het begin van 2023 regent het aanklachten en beschuldigingen vanuit de SEC richting cryptobedrijven. Zo begon het dit jaar allemaal met exchange Kraken dat werd beschuldigd van het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Deze rechtszaak eindigde uiteindelijk in een schikking die betaald werd door Kraken, maar daarna leek het alsof er een beerput aan rechtszaken werd opengetrokken.

De SEC leek steeds agressiever te worden, tot irritatie van velen. De aanklachtenregen richting Binance en Coinbase lijkt niet op te houden. Het lijkt er stevig op dat de SEC een einde wil maken aan de o zo grote cryptosector die de Verenigde Staten rijk is. Maar waarom, is de vraag?

Andere aanpak leek niet te werken

De aanpak van de SEC was voorheen bedachtzaam en geleidelijk, maar dat leek simpelweg gewoon niet te werken. Zeker niet om de grote problemen aan te kaarten en op te lossen. En met grote problemen bedoelen we het feit dat crypto bedrijven effecten aanbieden die niet geregistreerd zijn.

Door deze harde manier van aanpakken maakt de SEC op dit moment meer kapot dan dat het goed doet. Er zijn namelijk al vele klachten van aanbieders als Binance en Coinbase richting de SEC gedaan, maar daar lijkt geen gehoor aan te worden gegeven. De exchanges vragen zich af waarom het niet mogelijk is om met elkaar om tafel te gaan zitten en met elkaar te communiceren en te gaan voor transparantie en samenwerken.

Als we de recente aanklachten moeten geloven, zit dat er voorlopig ook niet in. Tenzij de Securities and Exchange Commission ineens een ommekeer maakt. Dat zien wij alleen helaas niet zo snel gebeuren. Toch kan de SEC ook op kritiek rekenen, zelfs vanuit de Amerikaanse politiek. Een zaak met nog een groot vervolg, denken wij zo.