Waar zijn wij nu mee bezig? Een update! - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Waar zijn wij nu mee bezig? Een update!

Eerder heb je al kunnen lezen dat wij ons éénjarig bestaan hebben gevierd. In dat bericht heb ik al een aantal aankondigingen gedaan. Vandaag vind ik het een mooi moment om terug te kijken op deze aankondigingen. Ook wil ik jullie laten zien welke updates wij al hebben doorgevoerd en waar wij nu mee bezig zijn.


Website in een nieuw jasje gestoken

Deze website ben ik ooit begonnen om beginners te informeren met een reeks artikelen in de categorie “Crypto voor beginners”. Ik was op dat moment niet van plan de website groter te maken dan dat. De respons was echter overweldigend en al vanaf de eerste week wisten bezoekers Bitcoinsaltcoins.nl te vinden. Al snel besloot ik om deze website uit te breiden. Naast informatie voor beginners, begon ik ook met het schrijven van algemene coin informatie, reviews en nieuwsartikelen.

Omdat ik eigenlijk niet van plan was om de website zo groot te maken, had ik zelf een simpel logo gemaakt binnen een paar minuten. Terecht kregen wij meerdere opmerkingen over ons lelijke logo. Dit hebben wij nu aangepakt. Tevens hebben we de website in een nieuw fris jasje gestoken. De kleuren oranje en grijs overheersen en het ziet er – naar mijn mening – netjes en professioneel uit.

Bitcoins Altcoins logo NL
Ons oude logo
Bitcoinsaltcoins logo
Ons nieuwe logo

Meer content en een vast blogschema

De 70.000 woorden die ik in de eerste maand schreef, vormden toentertijd de basis. Dit is allang niet meer zo. Sinds Puck meehelpt aan de website, werken wij samen voor meer dan 40 uur per week aan Bitcoinsaltcoins.nl. Hierdoor kunnen wij elke dag tussen de 2 en 5 nieuwe artikelen, kennisbanktermen en andere verbeteringen plaatsen. Wij hebben ook een vast blogschema, zodat jullie precies weten wanneer je wat voor artikel kan verwachten, naast de overige nieuwsberichten. Naast de dagelijkse 2 tot 5 nieuwe artikelen, hebben wij een aantal themadagen benoemd.

Oude blogs bekijken en verbeteren

In de eerste weken van Bitcoinsaltcoins.nl heb ik ruim 70.000 woorden aan content geschreven. Dit zonder hulp van andere mensen. Deze artikelen kloppen qua informatie, maar bevatten wel een aantal slordigheden. Ook is niet alle informatie helemaal up-to-date. De wereld van cryptocurrency verandert eenmaal erg snel. Wij zijn nu bezig met het updaten van alle artikelen en pagina’s op de website. Wij trekken hier enkele maanden voor uit. In totaal gaan we ruim 400.000 woorden doorlezen, verbeteren en aanvullen.

Ontwikkelen van de kennisbank

Crypto Kennisbank
De categorieën van onze crypto kennisbank

Onze kennisbank moet de ruggengraat worden van de website. Veel nieuwe en ook terugkerende bezoekers hebben onze crypto kennisbank wellicht nog niet gezien, maar daar gaat verandering in komen. Tijdens het updaten van al onze artikelen, zullen wij ook meer interne links plaatsen. Dit zijn links naar uitleg over termen die in onze kennisbank staan. Stel we schrijven in een artikel over de SEC , dan hoeven we het niet in elk artikel uit te leggen. Een link naar de kennisbank is dan voldoende. Dit kan ook als we het hebben over Venture capital of wanneer iemand vraagt “When Lambo?”. Voor mensen die handelen op een exchange, zijn termen zoals Resistance & Support en Candlesticks handig om te weten. In totaal hebben we nu meer dan 200 termen uitgewerkt. En we zijn nog lang niet klaar. Er komen nog minstens 200 termen bij.

De kennisbanken die het meest “af” zijn, zijn de crypto kennisbank met algemene begrippen en exchange termen.

Nieuwe categorieën en menustructuur

Toen wij een kijkje namen bij alle categorieën die er waren op de website, kwamen we een hoop troep tegen. Categorieën zoals “tip”, “Featured” en “Plus500” hebben helemaal geen meerwaarde voor de website. We zijn op het moment druk bezig om alle berichten onder te verdelen in de juiste categorie. Op het moment heeft de categorie nieuws en overig meer dan 300 berichten. Dit is niet echt de bedoeling. Als wij klaar zijn met het updaten van alle artikelen en categorieën, passen we ook de menustructuur aan. De belangrijkste categorieën en blogs komen zo beter naar voren en het wordt zo dus eenvoudiger om te navigeren op de website. De lijst met nieuwe categorieën is als volgt. Het is nu onze taak om alle berichten uit de standaard categorie “nieuws en overig” onder te verdelen in een van de onderstaande categorieën.

Nieuwe pagina adverteren

Adverteren pagina update
Lay-out van de nieuwe adverteren pagina

Wij krijgen vrijwel dagelijks aanvragen binnen van mensen die willen adverteren, een link willen ruilen of een blockchain-project willen promoten. Voor al deze mensen hebben we een nieuwe pagina gemaakt genaamd Adverteren. Hier zie je een overzicht van onze statistieken, de vormen van adverteren die mogelijk zijn en een aantal voorbeelden. Deze pagina is een maand geleden live gegaan.

Wat willen we nog meer doen?

Er zijn nog een aantal dingen die we graag willen verbeteren. Een overzicht:

  • Een forum of vraag en antwoord sectie. Wij hebben zelf veel kennis in huis en ook onze terugkerende bezoekers zijn erg bedreven in de wereld van cryptocurrency. Een goed forum kan nieuwe mensen, maar ook ervaren gebruikers helpen om juiste keuzes te maken.
  • Een maandelijkse nieuwsbrief versturen. Inschrijven voor de mailing kan al wel. (zie volgende alinea).
  • Snelheid van de website verbeteren. De website laadt snel voor desktop-gebruikers. Mobiel kan het nog sneller en beter. De website is enorm groot en bevat veel afbeeldingen, filmpjes en andere dingen die ingeladen moeten worden. Dit willen wij allemaal snel maken.
  • Winacties en promoties: Nadat wij de website een volledige update hebben gegeven, willen wij deze promoten met leuke winacties. Zowel op de website zelf als via Twitter en Facebook.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

* indicates required