Waar kun je welke cryptocurrency kopen? - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Waar kun je welke cryptocurrency kopen?

Exchange vinden

Er zijn tegenwoordig meer dan duizend cryptovaluta in omloop. Wie deze wilt gaan kopen of er in wilt handelen, moet dit vaak doen op een exchange. Je kan dit doen bij honderden aanbieders. Wij krijgen regelmatig de vraag in onze inbox via het contactformulier: “Waar kan ik munt x kopen?”. In deze blog leggen we precies uit hoe je kan vinden waar een bepaalde cryptocurrency gekocht kan worden. Er bestaat (nog) geen exchange die alle munten aanbiedt. Je moet dus voor de ene munt wat meer moeite doen dan de andere. Hoe vind je precies waar je een coin kan kopen?


Coinmarketcap raadplegen

De allereerste stap is om de munt te vinden bij Coinmarketcap. De website kun je via deze link vinden. Op de homepage zie je direct statistieken van de belangrijkste munten. In de linker bovenhoek zie je hoeveel cryptocurrency er op het moment zijn. Je kan wel stellen: Als een munt niet op coinmarketcap staat is het geen cryptocurrency. Zo is bijvoorbeeld het omstreden programma Onecoin géén cryptocurrency. Het heeft geen blockchain, althans niet openbaar en het staat niet op Coinmarketcap.

Een voorbeeld

Stel, we willen de munt PIVX kopen. Dit is een coin die zich richt op privacy en anonimiteit. We raadplegen direct de website coinmarketcap. In de zoekbar typen wij de afkorting PIVX in en klikken op de juiste munt. In dit geval komt er maar 1 naar boven. Soms als je zoek naar een munt, komen er meerdere naar boven. Bijvoorbeeld bij Bitcoin (Bitcoin Cash, BitcoinDark, BitcoinPlus, BitcoinZ, Bitcoin Red et cetera).

Je ziet nu de huidige koers, marketcap, totale hoeveelheid PIVX in circulatie en een lijst met handige links. In het midden van de website zie je een aantal tabjes (afbeelding 1).

Exchange vinden
Afbeelding 1

Als je hier op “markets” drukt, zie je precies waar je de crypto kan kopen. Onder andere Cryptopia en Litebit staan op deze lijst. (afbeelding 2) Vaak (maar niet altijd) zijn de exchanges die bovenaan staan het meest betrouwbaar. Doe alsnog zelf goed onderzoek naar een exchange voordat je hier geld naar over gaat maken.

Waar crypto kopen
Afbeelding 2

Handelen op een exchange

Stel dat we de coin ook willen kopen, dan hebben wij hier Bitcoin voor nodig. Deze kopen wij dan bij een van de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.