Voorbereidingen op Constantinople van Ethereum - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Voorbereidingen op Constantinople van Ethereum

Ethereum

Op woensdag 16 januari vindt de netwerpupdate van Ethereum plaats. Deze heeft de naam Constantinople gekregen. Het Ethereum-netwerk ondergaat de geplande upgrade op bloknummer 7.080.000. De exacte datum kan van tijd tot tijd veranderen. Dit is afhankelijk van de bloktijden. Het kan 1-2 dagen voor of na worden geactiveerd. Een goede timer is te zien op deze website. De netwerkupgrade kun je ook in realtime volgen op Forkmon. In deze blog lees je welke voorbereidingen jij moet treffen voor de Constantinople upgrade van woensdag 16 januari 2019.

Snel en goedkoop Ether kopen met iDEAL

Wat is Constantinople?

Constantinople is de naam die deze netwerkupgrade heeft meegekregen. Het wordt gezien als de vierde en laatste fase van de eerste versie van de Ethereum Whitepaper. Eerdere upgrade hebben andere namen gekregen, zoals Byzanthium en Frontier. Je kan in onze kennisbank over Ethereum meer lezen over alle fases van Ethereum en de upgrades, zoals Constantinople.

Voorbereidingen als Ethereum-houder

Ben je, net als ik, een houder van Ethereum? Dan hoef je vaak zelf niets te doen tijdens deze upgrade van het netwerk. Als je een exchange gebruikt, zoals Coinbase, Kraken of Binance, verandert er niets voor jou. Ook webwallets, zoals Metamask, MyCrypto en MyEtherWallet (MEW), zullen automatisch overgaan naar het nieuwe netwerk. Mobiele wallets, zoals Coinbase Wallet, Status.im of Trust Wallet bieden dit ook aan. Zelfs als je, net als ik, veilig jouw Ether (ETH) hebt staan op een Ledger Nano, Trezor of KeepKey, dan hoef je niets te doen!

Val je onder de bovenstaande categorieën, dan is de regel: Doe niets, tenzij de exchange of wallet zelf aangeeft dat je stappen moet ondernemen. Trap niet in een willekeurig mailtje van iemand die zegt dat je jouw ETH naar een ander adres moet overmaken om ze veilig te houden tijdens de upgrade. Onderneem alleen stappen als je een mail krijgt van de website waar jouw Ether staat en dit bericht nogmaals wordt gecommuniceerd op de officiële website van de exchange/wallet of in het persoonlijke dashboard.

Node of miner van Ethereum?

Als je zelf een node (knooppunt) beheert of miner van ETH bent, dan moet je wel stappen ondernemen. Je kan de laatste versies van de Ethereum-client downloaden via de onderstaande links:

Wat als je niet deelneemt aan de upgrade?

Als je een Ethereum-cliënt gebruikt als node of miner die niet is bijgewerkt naar de nieuwste versie, synchroniseert de cliënt met de pre-fork blockchain zodra de upgrade plaatsvindt. Je zit dan vast aan een blockchain die niet compatibel is. Deze volgt namelijk de oude regels. Je kan dan geen Ether verzenden of werken op de Ethereum Constantinople-versie.

Wat is een Ethereum netwerkupgrade en wat gebeurt er precies?

Een netwerkupgrade is een wijziging van het onderliggende Ethereum-protocol en creëert nieuwe regels om het systeem te verbeteren. Het gedecentraliseerde karakter van blockchain-systemen maakt een netwerkupgrade moeilijker. Netwerkupgrades in een blockchain vereisen samenwerking en communicatie met de community, evenals met de ontwikkelaars van de verschillende Ethereum-clients, zodat de overgang soepel verloopt.

Snel en goedkoop Ether kopen met iDEAL

Nadat de gemeenschap overeenstemming heeft bereikt over welke wijzigingen in de upgrade moeten worden opgenomen, worden wijzigingen in het protocol geschreven in de verschillende Ethereum-clients, zoals geth, Parity en Harmony. De protocolwijzigingen worden geactiveerd op een specifiek bloknummer. In het geval van Constantinople is een overeenstemming bereikt voor bloknummer 7.080.000.  Alle knooppunten die niet zijn geüpgraded naar de nieuwe set met regels zullen worden verlaten op de oude ketting waar de vorige regels blijven bestaan.