Volgende grote bank staat op instorten - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Volgende grote bank staat op instorten

grote amerikaanse bank op omvallen

Volgens Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, was de bankencrisis in het voorjaar een uitzondering. Een maand later blijkt daar niets van waar. De volgende bank staat namelijk op omvallen. De First Republic Bank staat namelijk op het punt honderd miljoen dollar aan assets te verkopen.

Federal Reserve

“Ik kan de leden van het comité verzekeren dat ons bankensysteem gezond is en dat Amerikanen erop kunnen vertrouwen dat hun deposito’s klaarstaan als zij die nodig hebben”, zei Yellen onlangs.  De deposito’s van de Amerikaanse bevolking zijn inderdaad ook veilig. De Federal Reserve bezit namelijk het monopolie op de dollar. De centrale bank kan in principe elke bank redden.

Alleen neemt het vertrouwen in de Amerikaanse dollar als spaarmiddel af. De Federal Reserve verhoogde de rente van nul naar vijf procent. De verhoging van de rente is nu te voelen in de financiële huishouding van de banken.

Nu maakt de First Republic Bank bekend dat zij op het punt staan honderd miljard dollar aan assets te verkopen. Geen goed nieuws, want dit betekent dat de bank op instorten staat. We zien nu precies hetzelfde gebeuren als bij de Silicon Valley Bank, die inmiddels al failliet is.

Bitcoin profiteert van de bankencrisis

De onrust in de bankenwereld is goed voor Bitcoin. De munt profiteert van deze crisis. Bitcoin is weer aan het stijgen nadat het vorige week de koers van 30.000 dollar niet vast kon houden. De munt staat los van de Amerikaanse aandelenindices en is een veilige haven in tijden van een economische crisis.

Satoshi Nakamoto, de maker van de Bitcoin, zei altijd dat de munt een antwoord is op de zwaktes die leven binnen het traditionele financiële systeem. Aangezien er weer een grote bank op instorten staat kan het maar zo zijn dat de Bitcoin weer snel van zich laat horen.