Voetbalclub PSG gaat een cryptovaluta uitgeven - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Voetbalclub PSG gaat een cryptovaluta uitgeven

Paris Saint-Germain is een van de rijkste voetbalclubs ter wereld. Recent hebben zij via een persbericht bekendgemaakt dat zij een cryptocurrency willen lanceren. PSG is een samenwerking aangegaan met een blockchain startup uit Malta. De club heeft vorig jaar meer dan 200 miljoen euro uitgegeven aan de voetballer Neymar. Hij is hiermee, op het moment van schrijven, de duurste voetballer ter wereld geworden.


Startup Socios

De samenwerking is met de startup Socios (website). Zij hebben als doel om de voetbalwereld te voorzien van tokens. Zij willen elke club een aparte token geven. Fans kunnen deze valuta verkrijgen en in een app uitgeven aan beloningen die bij de club horen, zoals VIP dagen. De mogelijkheden binnen de app wil Socios nog uit gaan breiden. Socios.com is op het moment nog niet gelanceerd.

PSG – Official Socios Partner

Het is erg knap dat de startup uit Malta, zonder een echt werkend product, al zo’n belangrijke en grote partner hebben weten te strikken. PSG heeft misschien wel de Champions League nooit gewonnen, maar is misschien wel straks de eerste club met een eigen cryptocurrency.

Stemrecht PSG en andere beloningen

De club geeft aan dat mensen die de PSG tokens bezitten stemrecht krijgen. Men kan gaan stemmen op PSG-gerelateerde vragen. Des te meer tokens iemand bezit, hoe zwaarder de stem zal gelden. Stemmen over transfers of écht belangrijke zaken zit er echter niet in. Ook kunnen gebruikers exclusieve aanbiedingen krijgen binnen de app. Voorbeelden die gegeven worden: speciale tickets voor wedstrijden of een ontmoeting met voetballers.

Conclusie

Wij denken dat dit een mooie stap is richting mainstream adoption van cryptovaluta. PSG is een bekend merk in Europa, maar ook in andere werelddelen zoals Azië erg populair. Op Social Media hebben zij miljoenen volgers (Facebook 13 miljoen, Twitter 1.3 miljoen). Als PSG deze mensen aan een cryptovaluta gaat helpen, kan dit een zeer mooie kans zijn voor de cryptowereld.