Vijf gebieden voor potentiele crypto adoptie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Vijf gebieden voor potentiele crypto adoptie

Het valt haast niet te voorspellen waar de adoptie van cryptocurrency het eerste echt aan zou slaan. Eerder schreef ik al dat het crypto nog niet lukt om de wereld van mensen zonder bankrekening te bereiken. Nu bekijk ik vijf gebieden, industrieën en bedrijfstakken waar -naar mijn mening- (massa) adoptie van cryptocurrency eenvoudiger plaats kan vinden. De lijst is in willekeurige volgorde.


Disclaimer: Dit is mijn mening en geen handelsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek!

Online retail

Online retail is groot. Kijk maar eens naar de omzet van bedrijven zoals Bol.com en Coolblue. Ook de online supermarkten beginnen langzaamaan te groeien. Het wordt vaak wel een slapende reus genoemd als het gaat om de adoptie van cryptocurrency. Ergens in april 2018 ging er een gerucht in het rond dat Amazon snel Bitcoin zou gaan accepteren. Ook waren er meer geruchten over grote bedrijven in de online retail die dit zouden implementeren. Tot nu toe is dit nog niet zo. De massa acceptatie van cryptovaluta zou een stap verder zijn als grote online retailers een digitale valuta zouden accepteren.

Venezuela

De sociaaleconomische en politieke situatie in Venezuela is zeer ernstig te noemen. Deze onrust en onzekerheid heeft er toe geleid dat er steeds meer nagedacht gaat worden over cryptovaluta. Er gingen zelfs geruchten in het rond dat Venezuela Bitcoin als nationale valuta zou gaan aanmerken. Dezelfde verhalen hoorden ik ook over landen zoals Griekenland en Argentinië. Eigenlijk in elk land waar er een economische crisis gaande is. Als Venezuela dit zou gaan doen, kan er een domino-effect ontstaan. Andere landen met crisis kunnen ook sneller er voor kiezen de munt te accepteren.

Venezuela

Mensen zonder bankrekening in Afrika

Afrika is een gebied waarin veel mensen wonen zonder een bankrekening. Deze groep wordt ook wel “unbanked” genoemd. Er is al veel moeite gedaan om deze groep te helpen. Op het moment is er nog geen groot project die dit weet te bereiken. Ook andere gebieden en landen in de wereld hebben grote groepen mensen die geen toegang hebben tot financiële systemen. Denk aan migranten, die wekelijks geld naar huis overmaken via websites die hoge transactiekosten vragen, en landen zoals Vietnam. Acceptatie en massa-adoptie van cryptovaluta zou naar mijn mening in dit soort gebieden het beste kunnen starten.

Sportweddenschappen

Wedden op sport en andere evenementen is een bedrijfstak waar enorm veel geld in omgaat. Er zijn altijd weer nieuwe websites te vinden waar je op van alles en nog wat geld kan inzetten. Tijdens de keuze van de consument wordt ook gekeken naar hoe de financiële afwikkeling werkt. Dit is dan ook de reden voor een aantal bookmakers om crypto te accepteren. Sommige cryptovaluta zijn anoniem genoeg en worden als veilig beschouwd. De kosten van transacties zijn lager. Dit is in het voordeel van zowel het bedrijf als de consument. Als grote websites in deze industrie crypto gaan accepteren, kan “balletje snel gaan rollen”. Tot dusver zijn het veel kleinere website of websites die bewust alleen cryptocurrency accepteren. Het bereik van deze websites is nog niet groot genoeg.

Online tokens

Het belangrijkste concept van digitale valuta is om het te gaan gebruiken als echte valuta. Veel startups mikken op een valuta die voor de dagelijkse zaken gebruikt kan worden. Ik denk dat mensen niet snel over zullen stappen op een crypto-betaalsysteem, als er niet veel extra voordelen zijn. Waarom zouden mensen in Amerika die een creditcard hebben en daarmee snel en eenvoudig alles betalen overstappen op een alternatief? Massa adoptie zou sneller kunnen gaan als men gaat mikken op een online token voor online betalingen. Een brood bij de bakker kan dan gewoon via een pintransactie gaan en een online token kan voor online uitwisselingen gebruikt worden.