Viacoin review: toekomst, beoordeling en mijn mening - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Viacoin review: toekomst, beoordeling en mijn mening

Esports
Afbeelding door Alex Haney on Unsplash

Viacoin met de afkorting VIA is een cryptocurrency die al sinds 2014 bestaat. Onlangs heeft het een hernieuwde interesse van de community gekregen. Viacoin is gebouwd op basis van het Bitcoin-protocol en is net als Bitcoin gemaakt als een gedecentraliseerde peer-to-peer valuta. Het is voornamelijk gemaakt als middel om transacties mee te voltooien. Er zijn een aantal dingen die Viacoin uniek maken. In deze Viacoin review bekijk ik het project en geef ik een beoordeling op meerdere punten.

Direct VIA kopen met iDEAL

Algoritme achter de crypto

Viacoin maakt gebruik van hetzelfde consensusalgoritme voor scrips dat door Litecoin wordt gebruikt . De ontwikkelaars kozen voor dit algoritme omdat het op dat moment werd beschouwd als een ASIC-resistent algoritme. Wanneer gekeken wordt naar het SHA-256 algoritme dat door Bitcoin wordt gebruikt, was het Scrypt-algoritme bekend om de effectiviteit van ASIC-mining aanzienlijk te verminderen. Dat is niet langer zo, aangezien veel verschillende bedrijven tegenwoordig een ASIC-miner hebben gemaakt, die op Scrypt-gebaseerde coins kunnen minen. Dit heeft de ASIC-resistentie van het algoritme verwijderd.

Merged mining en Viacoin

Viacoin is een van slechts een klein aantal cryptocurrencies die Auxiliary Proof-of-Work hebben geïmplementeerd, ook bekend als Merged mining. Dit is een speciale consensusmethode waarmee twee verschillende munten tegelijk kunnen worden gemined. Het proces werkt met een secundaire munt (in dit geval Viacoin) meeliftende op de hash-kracht van een grotere en meer gevestigde keten. In de meeste gevallen hebben miners Litecoin gekozen als de meer gevestigde keten en voegen ze mijn Viacoin samen met Litecoin. Merged mining heeft een aantal voordelen. Zo is het meer resourcevriendelijk en efficiënter, omdat miners geen extra elektriciteit hoeven te gebruiken om beide blockchains te minen en beloningen van beide te verzamelen.

Crypto hash Viacoin review

Kenmerken en functies van Viacoin uitgelicht

Viacoin heeft de afgelopen jaren veel veranderingen en ontwikkelingen meegemaakt. En ondanks dat het een relatief onbekende munt is, blijft het zich ontwikkelen.  Zoals eerder vermeld, was het de eerste cryptocurrency om Atomic swaps te implementeren. Het heeft onlangs ook een aantal handige functies toegevoegd die zullen helpen met de transacties van Viacoin, waardoor het gebruiksvriendelijker en functioneler wordt.

Deze recente functie-introducties omvatten:

  • Ondersteuning voor de Ledger Nano S, Ledger Blue en Trezor-hardwareportefeuilles;
  • Ondersteuning voor General Bytes ATM’s, waardoor Viacoin beschikbaar is voor meer dan 1250 geldautomaten in meer dan 40 landen;
  • BTCPay Server-ondersteuning waardoor Viacoin een beschikbare betalingsoptie is bij het maken van een door uzelf gehoste betalingsprocessor;
  • Introductie van een Viacoin CoPay wallet met meerdere handtekeningen;
  • Viacoin Core alternatieve implementaties in Golang, .NET en Java.

Naast alle recente nieuwe functies die zijn gelanceerd, staat de komende roadmap boordevol nieuwe functies die binnenkort beschikbaar zouden moeten zijn op de Viacoin-blockchain en het netwerk.

Het team

Het project is in 2014 gestart door een belangrijke Bitcoin ontwikkelaar genaamd BTCDrake. Daarna kwam ook Peter Todd van Bitcoin Core over naar Viacoin als adviseur. In 2016 verlieten zij het project alweer en werd het overgenomen door de 21-jarige ontwikkelaar Romano. Sommige mensen vonden hem te jong om het project te leiden, maar dit bleek onterecht. Hij heeft, naar mijn mening, uitstekend werk verricht. In het verleden waren de ontwikkelaars anoniem en verscholen ze zich onder nicknames. Tegenwoordig zijn vrijwel alle teamleden terug te vinden op Twitter, Github en LinkedIn. Een goede en positieve ontwikkeling!

Viacoin (VIA) token en beschikbaarheid

Het Viacoin-token met het tickersymbool VIA ging op 18 juli 2014 live naar een prijs van $ 0,102205 en in augustus van hetzelfde jaar handelde het op $ 0,40 voor een rendement van 400%. In augustus 2015 daalde de prijs van VIA naar $ 0,004 voor een verlies van ongeveer 99%!

De prijs van VIA bleef bijna twee jaar vlak totdat deze in 2017 eindelijk tekenen van leven vertoonde toen de gehele markt voor cryptocurrency begon te stijgen. Het volgde de bull-trend in de markt en bereikte op 8 januari 2018 een hoogste punt ooit van $6,84. Sindsdien is de prijs gestaag gedaald, samen met de bredere crypto-markt en vanaf 8 januari 2019, precies een jaar later VIA, dat zijn hoogste niveau bereikt, handelt op $0,326422.

Je kan het op voldoende exchanges kopen. Nederlanders kunnen het snel en eenvoudig via iDEAL kopen bij Litebit.

Direct VIA kopen met iDEAL

Roadmap en toekomst Viacoin

De volgende zaken staan op de roadmap voor de komende tijd

  • Viacoin Éclair waarmee je een eigen Lightning Network-node kunt runnen en Viacoin-betalingen kunt doen via het Lightning Network. Uiteindelijk zal er ook een Viacoin Éclair-wallet zijn om volledig gebruik te maken van het Viacoin Lightning Network;
  • Viacoin Samourai-wallet om al uw transacties en identiteit privé en veilig te houden;
  • Schnorr-signatures om native multisig te ondersteunen en zowel bandbreedte als opslag te verminderen;
  • Rootstock Smart Contracts is een Ethereum-compatibel platform met een bidirectionele koppeling waarmee Viacoin slimme contracten kan gebruiken.
  • Styx anonieme transacties die een onvindbaar en anoniem betalingscentrum zijn voor Viacoin.

Als alles waar gemaakt kan worden, voorspelt het veel goeds voor deze minder bekende cryptocurrency

Eindoordeel

Viacoin is niet de meest bekende of populaire peer-to-peer digitale valuta. Het is wel een goede aanvulling voor de bekendere Bitcoin en Litecoin. Ze hebben al snel atomic swaps ingevoerd, waardoor het eenvoudig uitgewisseld kan worden met BTC of LTC. Dankzij merged mining kun je VIA en LTC tegelijkertijd verdienen. VIA heeft enige concurrentie van onder andere IOTA, maar de DAG-technologie van IOTA blijft grotendeels ongetest, in vergelijking met de technologie achter Viacoin. Sinds de nieuwe impuls en het ontwikkelingsteam dat actiever is geworden, leeft de munt ook meer. Dit is een crypto om in de gaten te houden. Zodra de bear-markt over is en de bulls terugkomen, zou VIA wel eens een zeer winstgevende trade kunnen zijn