Verliezen Terra, Celcius en 3AC groter dan FTX - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Verliezen Terra, Celcius en 3AC groter dan FTX

verliezen-terra

Het is momenteel onrustig in de wereld van crypto. Handelaren hebben het flink voor de kiezen gekregen afgelopen jaar. De bitcoin en alle altcoins zijn gedaald en daardoor zijn er meerdere grote bedrijven en projecten failliet gegaan. Bitcoinsaltcoins.nl heeft het voor je op een rijtje gezet.

Grote crash voor Terra en faillissement voor Celcius en 3AC

Allereerst hadden we in de cryptowereld te maken met het Terra-ecosysteem (LUNA). In mei dit jaar verloor de algoritmische stablecoin terraUSD (UST) zijn peg (koppeling) met de Amerikaanse dollar en daarmee daalde de koers van LUNA flink. Dit had ook grote invloed op de bitcoin en de cryptomarkt, de eerste grote crash was een feit.

Niet lang daarna meldde crypto-leenplatform Celcius en crypto-hedgefund 3AC (Three Arrows Capital) dat ze hun faillissement hadden ingediend.

Achteraf bleek dat Terra-ecosysteem een verlies had van 20,5 miljard dollar voor investeerders. Celcius en 3AC hadden een verlies van 33 miljard dollar volgens het analysebedrijf Chainanalysis

FTX

Volgens Chainanalysis heeft het faillissement van FTX voor een verlies gezorgd van 9 miljard dollar. Dit is heel wat minder dan de verliezen van Terra, Celcius en 3AC. Het analysebedrijf zegt dat de ondergang van FTX voor sommige meer impact heeft, omdat fondsen die op de beurs staan zullen verliezen en de waarschijnlijkheid om ze terug te vorderen onbekend is.