VeChain werkt samen met BMW - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

VeChain werkt samen met BMW

BMW VerifyCar VeChain

VeChain is een samenwerking aangegaan met de grote Duitse autofabrikant BMW. Samen gaan ze een autobeveiligingsplatform maken. Hiermee moet worden voorkomen dat auto’s en andere (BMW) voertuigen niet meer vervalst kunnen worden. Deze grote samenwerking werd door de crypto community goed ontvangen. Is dit ook in de VeChain koers terug te zien?

Gedecentraliseerde app BMW en Vechain

De twee bedrijven zijn van plan om de op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde applicatie (dApp) VerifyCar te ontwikkelen. VerifyCar verzamelt gegevens zoals kilometerstand, reparaties en aanvullende services. De dApp draait op de VeChainThor-blockchain die de gegevens veilig en ongemoeid zou houden. Zo weet je altijd dat er niet wordt gesjoemeld met de gegevens van de auto.

VerifyCar geeft meer controle voor de autobezitter zelf

Bovendien benadrukt BMW dat gebruikers van VerifyCar meer controle hebben over de verzamelde gegevens. Dailyhodl.com (https://dailyhodl.com/) meldt het volgende hierover:

“Door naar de app te gaan, beslist de gebruiker aan wie hij welke gegevens wil doorgeven, bijvoorbeeld een werkplaats of een potentiële koper. De ontvangers kunnen de data vergelijken met de ‘digitale vingerafdrukken’ of referentiestempels op de VeChain blockchain. Als duidelijke gegevens en de referentie op de blockchain overeenkomen, weet de ontvanger dat de gegevens authentiek zijn. “

Vechain koers

Hieronder zie je hoe de VeChain koers hier op reageert:

Realtime gegevens inzien

Het autobedrijf zegt ook dat gegevens zoals kilometerstand in realtime worden verzameld en op VeChain worden opgeslagen met behulp van hardware van BMW. Het bedrijf legt uit dat een autobezitter die de kilometerstand van het voertuig probeert te veranderen, wordt blootgesteld omdat lokale gegevens niet overeenkomen met de gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen.

Volgens BMW beschermt VerifyCar consumenten tegen verkopers die opzettelijk voertuiggegevens zoals kilometerstand manipuleren om een ​​betere prijs te krijgen. De autogoliath schat dat datamanipulatie 3.000 euro kost per verkocht voertuig.