Vechain werkt samen met Australische wijnmaker - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Vechain werkt samen met Australische wijnmaker

Wijn en blockchain zijn niet echt twee zaken die wij aan elkaar zouden weten te koppelen. Toch is het Vechain gelukt. Het blockchainbedrijf is een samenwerking aangegaan met Penfolds, een Australische wijnmaker. Zij maken nu wijnflessen die op de blockchain zijn geregistreerd als onderdeel van het Wine Traceablility Platform (WTP) initiatief. Hieronder kun je het vrij vertaalde persbericht bekijken.

Persbericht

SHANGHAI , 6 augustus 2019 – Veertig jaar van explosieve economische groei heeft China tot de op een na grootste economie ter wereld gemaakt en miljoenen miljoenen huishoudens in de middenklasse helpen creëren. Met de verbetering van de levensstandaard en de verandering van levensstijl is het drinken van wijn steeds populairder geworden onder de welgestelde Chinese burgers. Volgens het onderzoeksrapport over wijnimport in China , 2019-2023, importeerde China in 2018 voor $ 3,91 miljard aan wijn, een stijging met 6,50 procent op jaarbasis. Volgens VINEXPO wordt China tegen 2023 de op een na grootste wijnconsument ter wereld met een geschatte marktwaarde van $ 23 miljard .

Penfolds 407 met bijgevoegde VeChain NFC-tag

De bloeiende markt heeft de aandacht getrokken van zowel slimme wijnproducenten als sluwe copycats en vervalsers. In november 2017 heeft de politie van Shanghai 14.000 flessen nagemaakte pennen in beslag genomen, ter waarde van meer dan 1 miljoen USD . Vijf maanden later, politieagenten in Zhengzhou , He Nan Province busted nog eens 50.000 nepflessen, ter waarde van meer dan 2,8 miljoen USD . Gezien de aard van wijnfraude, zijn deze gemelde gevallen slechts het topje van de ijsberg.

Wijngaarden en distributeurs hebben verschillende anti-namaakmaatregelen genomen om frauduleuze verkopen te bestrijden, maar er zijn er maar weinig die nuttig zijn gebleken. Om dit probleem aan te pakken, werkte DIG (Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods Co., Ltd.), een belangrijke importeur in China , samen met VeChain, een toonaangevende openbare blockchain op ondernemingsniveau, en lanceerde het Wine Traceability Platform (hierna genoemd als WTP) in juni 2018 .

Gebouwd op de VeChain ToolChain, een revolutionair one-stop BaaS-platform ontworpen door VeChain, profiteerde WTP van de sterke punten van blockchain, IoT-apparaten en mobiele apparaten om de hele levenscyclus van wijn bij te houden, van wijnmakerijen tot distributeurs. Tot nu toe zijn de meer dan 20 wijnproducten geïmporteerd door DIG live gegaan op het platform, en een derde daarvan werd geïmporteerd door het bedrijf. Volgens de statistieken van DIG genoten de wijnen gemiddeld met 10% meer omzet na de implementatie van de oplossing, als gevolg van een groter consumentenvertrouwen.

In juli 2019 startte fase 2 van WTP met de introductie van Penfolds Bin 407. Dit was de eerste keer dat Penfolds, een van de meest beroemde en gerespecteerde wijnmakers van Australië , door blockchain werd gemachtigd voor verbeterde anti-namaak en traceerbaarheid. Penfolds werd opgericht in 1844 en is vooral bekend om zijn iconische Grand Wine. In de loop der jaren heeft Penfolds een aantal onderscheidingen en prijzen gewonnen. De Grange uit 1955 werd bijvoorbeeld uitgeroepen tot een van de top 12 wijnen van de 20e eeuw door Wine Spectator, en de Grange uit 2008 behaalde een perfecte 100-puntscore van Wine Spectator en Robert Parker’s Wine Advocate.

In het geval van Bin 407 is elke fles bevestigd met een gecodeerde NFC-tag die speciaal is ontworpen voor wijnproducten. Door de NFC-chip te lezen, kunnen klanten toegang krijgen tot de onveranderlijke productinformatie van de wijnfles die is opgeslagen op de blockchain, zoals herkomstinformatie geverifieerd door onafhankelijke auditors zoals DNVGL Op deze manier kunnen wijnhuizen voorkomen dat hun producten worden nagemaakt en kunnen consumenten meer vormen diepgaand inzicht in het product, waardoor hun vertrouwen in het product wordt vergroot.

Vechain kopen

Je kan Vechain kopen of ruilen bij de onderstaande aanbieders:

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.