Update: De koerswisselingen in de cryptowereld - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Update: De koerswisselingen in de cryptowereld

Sinds een week à anderhalve week zijn de koersen van verschillende cryptocurrencies flink gedaald. Grote Nederlandse nieuwswebsites besteden veel aandacht aan de koersdaling van de Bitcoin. Toch lijken veel koersen weer een beetje op te krabbelen en te stijgen. Een goed moment om even stil te staan en te kijken naar wat er op dit moment gebeurd. Een kleine update van de koerswisselingen in de cryptowereld.

Hoe gaat het nu met de koersen?

De afgelopen uren en dagen lees je in het nieuws alleen maar over dalende koersen van cryptovaluta. Als je echter een kijkje neemt op CoinMarketCap, zie je dat bijna alle cryptovaluta uit de top 100 de afgelopen 24 uur met verschillende percentages zijn gestegen. De stijgingspercentages zijn niet mega-hoog maar ze zijn er wel. Het lijkt erop dat de koersen eindelijk weer een beetje omhoog krabbelen.

koerswisselingen

De koersvoorspellingen

Wij zijn, net zoals velen anderen, erg benieuwd wat de koersen gaan doen. Zeker in de cryptowereld kan je nooit met zekerheid voorspellen wat er gaat gebeuren. Voor sommigen een uitdaging, voor anderen een verschrikking. Wel kan je kijken naar het koersverloop in het verleden. De koersen van cryptovaluta liepen in het verleden altijd in cyclische patronen. Het afgelopen jaar, na de grote dip van het eerste kwartaal in 2018, bleven de koersen van cryptovaluta lager maar wel opvallend stabiel. Daarvoor zag je dat de koersverandering regelmatig te maken had met de berichtgeving in de media en de bijbehorende zoekvolumes.

Hét moment om te investeren?

Is dit het juiste moment om te investeren in cryptovaluta? Hier hebben veel kenners wel een mening over. De mening die je nu regelmatig hoort is dat het een goed moment is om te investeren, maar dat de verwachting is dat je er niet heel snel veel winst uit zult halen. De verwachting is dat de koersen eerst nog zullen dalen, of gelijk zullen blijven en dat op een gegeven moment de koersen weer zullen stijgen. Er wordt geen plotselinge piek verwacht zoals vorig jaar rond december. Het blijft altijd een beetje gissen natuurlijk dus het is slim om je én te verdiepen in al het cryptonieuws en vooral op je eigen gevoel af te gaan.