Twitch verwijdert Bitcoin en Bitcoin Cash als betaalopties - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Twitch verwijdert Bitcoin en Bitcoin Cash als betaalopties

Twitch

Het zeer populaire streamingplatform Twitch heeft Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) als betaalopties verwijderd. Dit hebben zij niet van tevoren aangekondigd. Op 23 maart plaatste een Reddit-gebruiker een bericht op het Reddit-platform. Hij was er achter gekomen dat Twitch deze betaalmethodes stilletjes heeft weggehaald. Erg jammer, want er werd -volgens veel andere gebruikers- zeker gebruik gemaakt van deze crypto betaalopties. Een stapje terug wat betreft crypto-acceptatie!

Het bericht

De gebruiker merkte op dat Twitch een optie had aangeboden om met BTC en BCH te betalen met BitPay als een betalingsverwerker , maar heeft het sindsdien “in de laatste paar weken als betaalmethode voor alle landen verwijderd”. Een gebruiker, schijnbaar woedend, merkte op dat ze al hun Twitch-abonnementen hebben geannuleerd en een ticket naar het bedrijf hebben gestuurd.

Op 20 maart claimde een andere Reddit-gebruiker dat Streamlabs – een populaire streaming-software die veel wordt gebruikt door Twitch-gebruikers om geld te ontvangen – ook de ondersteuning voor cryptocurrency heeft verwijderd. Volgens de gebruiker bevat een nieuwe versie van de onlangs uitgebrachte software niet langer ondersteuning voor cryptodonaties.

Beide bedrijven hebben nog niet gereageerd op vragen van meerdere nieuwsbronnen.

Donaties accepteren in BTC of BCH als streamer op Twitch

Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden om donaties te accepteren op Twitch als streamer. Het bedrijf 1upcoin heeft handige software die je kan koppelen aan jouw account. Je kan dan gewoon donaties accepteren in cryptocurrency, zonder dat Twitch hier iets over te zeggen heeft. Dit is voor de streamer wel fijn. Voor de crypto-fans en mensen die hopen dat crypto wereldwijd bekender wordt en steeds meer geaccepteerd, is het zeker een stap terug. Ik hoop niet dat meerdere bedrijven, die nu al crypto accepteren, het voorbeeld van Twitch gaan nemen! Stiekem hoop ik dat het gewoon een fout was in de update en dat de betaalmethode snel terugkeert op het platform.