Turbulente Tijden voor Bitcoin: Wat is er allemaal aan de hand?
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Turbulente tijden voor Bitcoin

Bitcoin zakte in juli onder de $30.000, een belangrijke grens. Is het reden voor paniek? Wij vinden van niet. Toch voorzien we je hieronder graag van wat recente updates over Bitcoin, de koers, ontwikkelingen en waar we naartoe gaan.


Perspectief is het allerbelangrijkste

Ja, Bitcoin is inderdaad aan het dalen de laatste tijd. Het nieuws uit China, overheden die het handelen van de cryptomunt verbieden en meer zaken hebben gezorgd voor een daling. Maar als je even uitzoomt en Bitcoin bekijkt over het tijdbestek van een jaar, dan zie je heel andere dingen. Nog geen jaar geleden was 1 Bitcoin namelijk amper €8.000 waard. Ja, echt. Dat is toch flink relativerend. Het doet je dan ook beseffen dat een waarde van $30.000 (omgerekend 25.474 euro), helemaal niet mis is. Tijd om minder obsessief met statistieken bezig te zijn en meer te relativeren.

Fluctuerende koers

Nadat de waarde van Bitcoin in juli net onder de $30.000 kwam is de waarde snel weer opgekrabbeld. Het lijkt erop dat we de komende maanden nog veel schommelingen gaan meemaken. Eind juli stond de Bitcoin koers rond de $34.000, dat is het hoogste niveau bereikt in twee weken.

De invloed van Elon Musk

Het is duidelijk dat grote namen zoals Elon Musk nog steeds veel invloed hebben op de koers van Bitcoin. Een uitspraak van de beste man kan dan ook voor een flinke daling of stijging zorgen. Idealiter is dat niet het geval, maar het is niet vreemd aangezien Bitcoin als betaalmiddel nog in de kinderschoenen staat. De komende paar jaar, als je het ons vraagt, zullen deze schommelingen blijven plaatsvinden.

Maar wat heeft Elon Musk precies gezegd dat weer voor een stijging zorgde? Tijdens de online bitcoin-bijeenkomst B Word vertelde hij het publiek dat hij voornemens is om Bitcoin weer als betaalmiddel voor zijn bedrijf Tesla te accepteren. De reden dat hij dit stopzette is het mileu. Het minen van de cryptomunt is namelijk erg belastend voor het mileu. Hij stelt hier al veel verbetering te zien en is hoopvol dat hij in de nabije toekomst weer bitcoin betalingen zal accepteren voor Tesla. In maart 2021 werd het mogelijk om te betalen met bitcoin. Dat werd 2 maanden later in mei weer gestopt.

Hoe staan we ervoor begin Augustus 2021?

De daling van Bitcoin in juli zorgde bij sommige mensen bij paniek. Echter is Bitcoin weer razendsnel aan het herstellen. In slechts een paar weken is de koers namelijk weer ver boven de $30.000 gekomen. Zeker in het weekend van 14 en 15 augustus zat Bitcoin lekker in de lift. Op zaterdag stond Bitcoin nog op een waarde van $44,120 (€37.465,11). Op zondag deed de cryptomunt daar nog een schepje bovenop. Tijdens de nacht stond de koers namelijk ineens op $47,774 (€40.570,77 ).

Er is dus geen reden om je zorgen te maken om Bitcoin. In slechts een maand is Bitcoin namelijk weer hersteld van een dip. Wij zijn benieuwd wat Bitcoin nog in petto heeft de rest van 2021.