Trend: Milieuvriendelijke cryptocurrencies - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Trend: Milieuvriendelijke cryptocurrencies

“Stijgende populariteit Bitcoin rampzalig voor het milieu”. “Produceren van Bitcoins is een aanslag op het milieu”. “Bizar energieverbruik Bitcoin lijkt onhoudbaar”. Zomaar drie koppen uit het Elsevier weekblad, de Volkskrant en de NRC. De laatste anderhalf jaar lees je regelmatig over de negatieve invloed van cryptocurrencies op het milieu. Hierbij doelen de schrijvers vooral op de energie die gebruikt wordt voor het minen van crypto’s. Maar hoe zit het nou eigenlijk precies? En zijn er ook cryptocurrencies die zich júist inzetten voor het milieu? In deze blog lees je meer over de milieuvriendelijke cryptocurrencies.

Waarom zouden cryptocurrencies niet goed zijn voor het milieu?

Waar komt de uitspraak nou vandaan dat cryptocurrencies niet goed zouden zijn voor het milieu? Als je dat wilt weten moet je voornamelijk kijken naar de werking van het minen van cryptocurrencies. Mining is, kort gezegd, een manier om aan cryptocurrencies te komen door computers enorme en steeds lastige(re) berekeningen te laten uitvoeren. Voor het uitrekenen van deze zogenoemde algoritmes stellen enorm veel mensen hun computer beschikbaar. Hier ontvangen zij ook crypto’s voor. Er zijn zelfs bedrijven die helemaal vol staan met computers die de hele dag algoritmes aan het uitrekenen zijn(mining-farms). Het minen kost enorm veel energie, meer energie dan wanneer je jouw computer “normaal” gebruikt.
En nu komen we bij het probleem: De energie wordt voornamelijk uit milieuonvriendelijke energiebronnen gehaald. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer “milieuvriendelijke” cryptocurrencies.

mining farm

Milieuvriendelijk minen

Milieuvriendelijk minen is zeker mogelijk! Een plek waar dat nu gebeurd is IJsland. Dit komt onder andere door de koele temperatuur in het land. De computers raken minder snel oververhit zonder dat het veel extra energie kost om ze koel te houden. Verder wordt er gebruik gemaakt van geothermische energie. In IJsland zijn er al enkele grote miningpools gevestigd. Het grootste cloudbased-Bitcoin-miningbedrijf Genesis heeft zich hier gevestigd en ook één van de grootste mining pools ter wereld BitClub Network. En ik denk dat er nog meer zullen volgen! Lees in de blog “Eco-vriendelijk cryptocurrency minen in IJsland” meer over onder andere de geothermische energie.

6 cryptocurrencies die zich inzetten voor de natuur

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er ook verschillende mensen in de cryptowereld bezig met het bedenken van milieuvriendelijke oplossingen. En dan niet alleen voor het minen van cryptocurrency! De onderstaande munten zetten zich ieder op een andere manier in voor de natuur. En het mooie is dat de onderstaande munten zeker niet de enigen zijn in de cryptowereld die zich bezighouden met het milieu!

CyClean

Meer mensen die gebruik maken van schone energie. Dat is de missie van CyClean. Om dit te bereiken hebben zij het mogelijk gemaakt dat je in Zuid-Korea verschillende elektrische voertuigen kunt huren. Uiteindelijk willen ze het mogelijk maken dat je met de CyClean coin elektrische fietsen, motoren, auto’s, auto’s en zelfs zonnepanelen kunt huren. Ook willen ze gebruikers blijven motiveren om hier gebruik van te maken door het gebruik van de elektrische voertuigen te belonen met CCL-tokens. Op 20 november 2018 hebben zij ook een model-contest georganiseerd die uitgezonden zal worden op de nationale televisie om extra aandacht te vragen voor hun project.

CyClean

KWHCoin

KWHCoin is bezig met het bouwen van een platform waarop iedereen ter wereld schone en hernieuwbare energiebronnen kan kopen en verkopen op The Grid, een blockchain-based platform voor hernieuwbare energie. Zo heeft iedereen de vrijheid om zijn eigen energieleverancier te kiezen, kan iedereen zijn eigen duurzame energie aan anderen verkopen en kan de hernieuwbare energie zelfs naar de verste uithoeken ter wereld gebracht worden.

VeganCoin

Voor iedereen met een veganistische levensstijl begint op 1 december 2018 de pré-sale van de VeganCoin. Vegan Nation heeft als overtuiging dat een veganistische levensstijl veel voordelen voor het milieu. Door dit platform op te zetten proberen ze veganisten te verenigen en hierdoor een grotere impact te hebben op dringende wereldwijde problemen. Ook willen ze hierdoor de veganistische levensstijl toegankelijker maken. Veel populaire en grote leveranciers sluiten zich nu al aan bij VeganCoin, bij deze leveranciers kan je dus binnenkort met deze token betalen.

EverGreenCoin

EverGreenCoin ziet zichzelf als een milieuorganisatie én valuta. Het platform wil dat mensen meer zorg gaan dragen voor onze omgeving en de wereld waarin wij leven. Dit willen ze bereiken door fondsen te werven voor milieuvriendelijke en groene projecten. Door proof-of-stake mining wordt er minder energie verbruikt, net als het gebruik van zonne-mining. De EverGreen foundation bestaat uit verschillende takken waaronder: Hernieuwbare energie, eigen welzijn, water en het ondersteunen van agrarische initiatieven. Door het bezitten van deze coin ondersteun je automatisch deze verschillende initiatieven.

Atlantis Blue

Misschien is dit een beetje een vreemde eend in de bijt vergeleken met de andere cryptocurrencies, maar het is ook weer een cryptoplatform dat zich inzet voor de natuur. Deze cryptocurrency zet zich in voor de bescherming en beveiliging van de zeldzame Larimar edelsteen. Deze edelsteen is alleen te vinden bij een bepaalde dode vulkaan op een klein eiland in de Caribische zee. Het is een prachtige blauwe steen die behoort tot de meest zeldzame stenen op aarde.

When Cryptocurrency goes green, blockchain can save the environment

Milieuvriendelijke cryptocurrencies kopen

Bij de onderstaande aanbieders kan je milieuvriendelijke cryptovaluta kopen of een andere crypto’s. Daarmee kan je op een exchange milieuvriendelijke tokens kopen.