Amerikaanse autoriteiten willen transacties van privacy-gerichte cryptocurrency volgen - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Amerikaanse autoriteiten willen transacties van privacy-gerichte cryptocurrency volgen

Op 30 november 2018 kwam er een pre-solicitation document uit van het Amerikaanse Department of Homeland Security. In dat document staat dat het bureau methoden wil ontwikkelen om transacties van privacy-gerichte cryptocurrencies te kunnen volgen. In deze blog kijk ik waarom het voor DHS belangrijk is om de transacties te kunnen volgen en benoem ik enkele voorbeelden van privacy-gerichte munten.

Waarom wil DHS transacties kunnen volgen?

In het pre-solicitation document geeft DHS aan dat het aangeboden niveau van privacy van deze privacy-gerichte cryptocurrency zeker wenselijk is. Toch heeft het bureau er veel baat bij om de transacties van deze munten te traceren. Dit komt omdat ze op die manier ook op potentiële illegale activiteiten kunnen controleren. In het voorstel staan verschillende oplossingen die rechtshandhaving mogelijk maken. Deze oplossingen hebben te maken met het uitvoeren van forensische analyses op blockchain-transacties.

Hoe wil DHS de transacties kunnen volgen?

Twee voorbeelden van privacy-gerichte cryptocurrencies die DHS benoemd in het pre-solicitation document zijn Monero en Zcash. Hier moet dus een forensische analyse voor ontwikkeld worden. Deze forensische analyse moet echter ook van toepassing zijn voor nieuwe (en toekomstige) blockchainapplicaties en nieuwe op privacy gerichte oplossingen die eventuele nieuwe crypto’s mee zullen brengen. Het ontwerpen van een volgsysteem van privacymunten zal in drie verschillende fasen gebeuren.

Drie verschillende fasen

Er zijn drie verschillende fasen voor het tracken van transacties van een privacy-coin. In de eerste fase wordt er een volledige analyse gemaakt van verschillende blockchain. Hier wordt een methode ontwikkeld voor forensische analyse om op privacy gerichte blockchains te identificeren.
In de tweede fase zal een prototype worden ontworpen om de onderzoeksmethoden van het DHS te testen. In de laatste fase zullen de forensische methoden live gaan.

Voorbeelden van privacymunten

In het DHS-document worden twee cryptocurrencies, Monero en Zcash, als voorbeeld genoemd als privacy-gerichte munten. De laatste tijd wint de privacy-gerichte munt flink aan populariteit. Je ziet deze soort coins, ook als nieuwe coin, steeds vaker terug. Hieronder zie je een aantal soorten privacy-gerichte munten.