Tradebay P2P exchange: PayPal betalingen mogelijk - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Tradebay P2P exchange: PayPal betalingen mogelijk

Tradebay P2P paypal exchange

Wij krijgen regelmatig vragen over cryptocurrency kopen met PayPal. Dit is in de meeste gevallen niet mogelijk. Traditionele exchanges, zoals Binance, Cryptopia en Bitfinex bieden dit niet aan. Mensen die dit wel graag willen hebben geluk! Er is sinds kort een exchange waar je direct van andere mensen cryptocurrency kan kopen. Deze peer-to-peer exchange heet Tradebay. Wie zich snel inschrijft, kan genieten van een hoge bonus in BTC. Hoe Tradebay werkt en wat wij er van vinden,vlees je in deze uitgebreide blog over de P2P exchange Tradebay.

Update: Tradebay stopt per 15 november 2018. Mocht je nog fondsen hebben staan op deze P2P exchange, haal deze dan zo snel mogelijk weg. 

Tradebay stopt

Wat is Tradebay?

Tradebay is een peer-to-peer exchange voor diverse cryptovaluta. Het platform is wereldwijd in 248 landen beschikbaar. Betaling is mogelijk via meer dan 100 betaalmethoden. Je koopt cryptovaluta direct van andere mensen. Het doel van Tradebay is een snelle en betrouwbare manier bieden om cryptocurrency van andere mensen te kopen en zelf te verkopen.

“Een peer-to-peernetwerk (of p2p; Engels: P2P) is een logisch netwerk van computers die in dit netwerk gelijkwaardig zijn, en diensten aan elkaar kunnen aanbieden. Het woord komt van het Engelse peer, dat ‘gelijke’ betekent.” (bron)

Een voorbeeld:

Gebruiker A wil graag Bitcoin kopen met als betaalmethode PayPal. Deze persoon maakt een gratis account aan bij Tradebay en klikt op “Buy” bovenin. Het volledige aanbod verschijnt. Er staan meerdere gebruikers die BTC aanbieden met als betaalmethode PayPal. Op de pagina met het aanbod staan alle details die nodig zijn. Gebruiker A neemt contact op met de aanbieder en regelt de overdracht. Mocht er iets mis gaan, dan helpt Tradebay direct.

Is Tradebay betrouwbaar en veilig?

Wij hebben het uitgetest bij een verkoper die voor 100 dollar aan BTC verkocht voor een redelijk normaal bedrag, vergeleken met normale exchange. Deze verkoper had 6 positieve beoordelingen van eerdere transacties. De overdracht was binnen tien minuten voltooid. Wij hebben via PayPal geld overgemaakt. Bij ons ging de transactie goed, maar omdat je erg afhankelijk bent van de verkopende partij, zal dit niet altijd zo zijn. De vraag is dan wel hoe Tradebay zelf conflicten oplost. Sommige aangeboden betaalmethoden staan erom bekend gebruikt te worden door mensen die niet de beste bedoelingen hebben.

Tradebay exchange bitcoin

Het scheelt wel veel dat de valuta van de verkopende partij vastgehouden wordt in een Tradebay wallet. Je dus zeker dat de cryptovaluta die je koopt, er ook is. De verkoper kan dus niets aanbieden wat hij ook niet heeft. Pas toch goed op met de minder bekende betaalmethoden! Mocht je in cash betalen bij de persoon zelf. Spreek dan af op een openbare plek. Je kan nooit veilig genoeg te werk gaan.

Identiteit en reputatie

De identiteit van de verkoper is bekend bij Tradebay. Je kan voor een aankoop een identiteitscheck doen. Zo weet jij zeker wie deze persoon is. Dit is om de betrouwbaarheid van Tradebay te verhogen. Daarnaast werkt de website met een beoordelingssysteem. Na het handelen kan de gebruiker de andere partij beoordelen. Deze beoordeling zie je ook terug in het overzicht bij het koop en verkoop aanbod.

Betaalmethoden

Aanbieders kunnen kiezen uit meer dan 100 betaalmethoden. Traditionele exchanges bieden er ook een groot aantal aan, maar lang niet zo uitgebreid als bij Tradebay. Je kan hier onder andere kiezen om te betalen in Amazon Giftcards, PayPal overschrijvingen, betalingen contant in persoon en Western Union. Dit zijn betaalmethoden die – logischerwijs- niet overal ondersteund worden, omdat ze niet altijd als even betrouwbaar worden geacht. Voor mensen die, om de een of andere reden, niet bij een exchange willen (of kunnen) kopen, zijn deze opties echter wel fijn.

Aanbod van Tradebay

De exchange is nog erg jong, vandaar dat het aanbod nog beperkt is. Op het moment van schrijven kun je de volgende valuta P2P kopen en verkopen bij Tradebay:

  • Bitcoin (BTC)
  • Litecoin (LTC)
  • Dash (DASH)
  • Bitcoin Cash (BCH)