Top 5 beste DigiByte wallets - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Top 5 beste DigiByte wallets

Software lagen Digibyte
Bron: https://www.digibyte.co/digibyte-global-blockchain

DigiByte (DGB) is een blockchain ontwikkeld om de snelheid, schaalbaarheid en beveiliging vergeleken met Bitcoin te verbeteren. DGB is geen hele bekende cryptocurrency. In onze Digibyte review kun je lezen wat wij van deze crypto vinden. Leuk feitje: DGB heeft de langste blockchain ter wereld en wordt beschouw als een van de snelste en meest gedecentraliseerde blockchains ter wereld. In dit artikel lees je alles over het opslaan en bewaren van DigiByte in wallets. Wat zijn de beste Digibyte wallets?

De beste DGB wallets op een rij

Hieronder vind je een persoonlijke lijst met de beste wallets om jouw DGB in op te slaan. Deze staan in willekeurige volgorde en zijn gebaseerd op veiligheid, bruikbaarheid en ondersteuning. Welke DGB wallet je uiteindelijk kiest hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeuren en omstandigheden. Er zijn naast de Digibyte wallets in deze lijst nog meer wallets die deze valuta ondersteunen. Dit zijn echter onze favorieten.

Ledger wallet voor Digibyte

Ledger Nano S

De Ledger Nano S staat bekend als de beste hardware wallet voor het opslaan van meerdere crypto. In feit ondersteunt de Ledger meer dan 600 soorten cryptovaluta. Het is ook een van de meest veilige methoden om crypto in op te slaan. Het feit dat hardware-apparaten, zoals de Ledger Nano S, alle persoonlijke sleutelinformatie online bewaard, maakt het eigenlijk de veiligste DGB wallet. Er hangt echter wel een prijskaartje aan het kopen van een Ledger. Wil je nog niet investeren in een Ledger? Dan kun je gerust een van de onderstaande wallets uitkiezen.

Direct cryptocoins kopen

Digibyte Core (Dekstop wallet)

Digibyte Core

De DGB-core portemonnee is door het core-team van Digibyte zelf gemaakt. Deze wallet is enkel bedoeld voor het opslaan, ontvangen en verzenden van de cryptocurrency DGB. Naast deze functies fungeert deze wallet ook direct als node, waarmee je meehelpt om de gehele blockchain te beveiligen. Het is -naast de Ledger- de meest veilige optie. Je houdt zelf jouw private keys in handen en bent niet afhankelijk van een centrale autoriteit. Nadeel is wel dat je bij de eerste installatie de gehele blockchain moet downloaden. Dit kan een tijdje duren. Wij hebben de Digibyte Core wallet in de avond gedownload en de laptop een nachtje aan laten staan. In de ochtend was de wallet klaar met synchroniseren.

Guarda

Guarda wallet DGB

Guarda is een multi-currency wallet. Je kan er dus meerdere valuta in opslaan. Handig voor mensen die in meer crypto willen investeren. Deze wallet is beschikbaar als app voor smartphones en als desktop-portemonnee. Daarnaast kan je gebruikmaken van de ingebouwde exchange om je DGB om te zetten naar tientallen andere munten (of omgekeerd). Als je meer DGB wilt kopen, kan je dit eenvoudig kopen via de portemonnee zelf.

DIgibyte Go wallet

Wil je graag gebruik maken van een wallet gemaakt door de ontwikkelaars van deze crypto, maar heb je geen zin om de gehele blockchain te downloaden? Dan is de DGB GO wallet een goede optie. Het is een chrome-extensie en is daarmee een online portemonnee. Deze zijn over het algemeen een stuk minder veilig dan de bovenstaande opties, maar kunnen voor kleinere hoeveelheden prima gebruikt worden. Eerder heette deze wallet de Digibyte Gaming-wallet, maar dit is later omgedoopt naar de GO-portemonnee. Je kan eenvoudig crypto verzenden en ontvangen in deze online wallet.

Bitvavo online wallet

Onze favoriete aanbieder Bitvavo heeft gratis wallets waarin je deze crypto kan opslaan. Je kan jouw balans snel en eenvoudig aanvullen via iDEAL. Ook kun je binnen enkele klikken jouw balans omwisselen naar euro. Zo kun je DGB kopen, verzenden en uitbetalen in één interface. Bitvavo is wat ons betreft de beste keus als je een Nederlandstalige DGB wallet zoekt met een uitstekende klantenservice en interface.

Ga naar Bitvavo