Top 5: altcoins in 2022 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Top 5: altcoins in 2022

Altcoins BCAC

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje onderweg en de cryptoliefhebbers zitten er weer klaar voor. In 2022 staat er weer veel te gebeuren binnen de cryptowereld. Hoewel de meeste investeerders nog altijd naar de Bitcoin (BTC) kijken, zijn het juist de altcoins die ons veel te bieden hebben. De altcoins zijn eigenlijk alle cryptomunten met uitzondering van de Bitcoin. Opmerkelijk genoeg lijken de altcoins het stokje langzamerhand te gaan overnemen, aangezien steeds meer bedrijven het nut inzien van de DeFi-industrie.

Sterker nog, er zijn grote blockchainbedrijven die ervoor kiezen om eigenhandig een cryptotoken te lanceren. Een gebruiker van een platform zal dan de beschikking moeten hebben over de desbetreffende cryptovaluta. Dat zorgt er automatisch voor dat de koers van de munt stijgt. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan de succesvolle SushiSwap, waarbij de investeerders ook winst kunnen maken door simpelweg de munten te behouden. In 2022 zijn er weer allerlei altcoins die zomaar voor grote verrassingen kunnen gaan zorgen. Wij hebben hieronder dan ook de top 5 altcoins in 2022 genoteerd.

Nummer 1: Ethereum (ETH)

Het zal je niet verbazen dat de Ethereum (ETH) op de 1e plaats staat in onze lijst. Het contractplatform bestaat al sinds 2013 en werd bedacht en ontwikkelt door Vitalik Buterin. De Ethereum is na de Bitcoin dan ook het grootste crypto-project ter wereld. Het is mogelijk om slimme contracten te laten uitvoeren op het platform van Ethereum, maar dan zal er wel een zogeheten ‘gasvergoeding’ moeten worden neergelegd. Vanzelfsprekend dient de gebruiker daarvoor Ether in zijn bezit te hebben. Een slimme zet, want het zorgt voor een ongekende populariteit. Een enorm deel van de DeFi-ruimte draait dan ook op het platform van Ethereum.

In 2022 zal Ethereum wederom groot in het nieuws gaan komen. De nieuwste versie zal worden gelanceerd, waardoor de kosten extreem gaan dalen en er allerlei splinternieuwe DApps gaan verschijnen. De prijs voor één Ethereum ligt in februari 2022 rond de 2800 euro. Desondanks is het één van de interessante altcoins om in te gaan investeren.

Nummer 2: Cardano (ADA)

Een andere cryptomunt die je beslist in de gaten moet houden is de Cardano (ADA). Deze cryptomunt is vooral geschikt voor de investeerders die een lange adem hebben. De bedenker en oprichter van de cryptovaluta was ook nauw betrokken bij de Ethereum en heeft dan ook veel ervaring binnen de cryptowereld. Een bijzonder grootschalig onderzoek over de technologie kan worden gezien als het kloppende hart van de Cardano. De bijnaam van de ADA is dan ook ‘Ethereum-killer’, dat is natuurlijk erg hoopvol voor de investeerders. Desondanks staat het cryptoproject nog in de kinderschoenen en staat het nog een spannende tijd te wachten.

Cardano richt zich op de financiële wereld en juist daar is veel vraag naar. Het project hoopt in de toekomst dan ook een belangrijke rol te spelen door financiële oplossingen te bieden. De koers van de Cardano ligt in februari 2022 rond de 1,00 euro, waardoor het ook een geschikte investering is voor beginnende particulieren. Daarnaast is het een munt die eigenlijk in geen enkele portefeuille mag ontbreken.

Nummer 3: Binance Coin (BNB)

Je hebt vast wel eens gehoord van de cryptocurrency exchange Binance. Het bedrijf is wereldberoemd geworden als exchange, maar heeft dus ook een eigen cryptomunt uitgebracht. De utility-crypto heeft de naam ‘Binance Coin’ gekregen en kan als betaalmiddel worden gebruikt op het platform van de crypto-exchange. Binance werd opgericht door Chanqpeng Zhao en het bedrijf is een grote internationale naam geworden in de cryptowereld. De koers van de Binance Coin ligt in februari 2022 rond de 370 euro.

Nummer 4: Aave (AAVE)

Aave is een zogeheten leenprotocol en biedt veel voordelen. Allereerst zullen de gedecentraliseerde leningen voor een extra hoge rentetarief opleveren en kan er worden genoten van een verbeterde beveiliging. Het ideale aan het protocol is dat de leners een onderpand moeten aanbieden en deze worden opgeslagen in een escrow. Stel de lener komt niet over de brug, dan zal er alsnog betaald worden via het contract. De geldschieters kunnen tot wel 10% APY ontvangen voor een stablecoin lening. De koers van de Aave ligt in februari 2022 rond de 163 euro, terwijl de all-time high maar liefst 515 euro bedraagt. Oftewel, meer dan genoeg potentie en een interessante optie voor de investeerder.

Nummer 5: Chiliz (CHZ)

De Chiliz (CHZ) richt zich voornamelijk op de NFT-wereld en de sportwereld. Het is dan ook de officiële coin van Socios, waar een beetje voetbalfan vast wel eens van heeft gehoord. Chiliz is zelf ook een platform, waar de liefhebbers kunnen handelen in sporttokens. Het Chiliz-platform is dan ook wel de blockchain binnen de eSports en laat dat nu een miljarden business zijn geworden. Daarnaast kan men met de cryptomunt ook stemrechten kopen bij een betaalde voetbalclub, waaronder het bekende PSG en FC Barcelona. De voetbalclubs verkopen ook hun eigen cryptomunten, ook wel clubtokens genoemd. De voetballer Lionel Messi krijg bij PSG na het tekenen van zijn contract miljoenen en miljoenen PSG-tokens. De koers van de Chiliz ligt in februari 2022 rond de 0,20 euro. De munt bereikte in een koers van meer dan 0,50 euro.