Top 4 grootste crypto tegenvallers van 2018 - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Top 4 grootste crypto tegenvallers van 2018

Het jaar 2018 is nog lang niet om, maar toch heeft de cryptowereld een aantal grote tegenvallers moeten verwerken. Wij hebben een top 4 gemaakt met de allergrootste tegenvallers van dit jaar, tot nu toe. Natuurlijk hopen wij dat deze lijst definitief is en er niets bij gaat komen dit jaar. Al weten wij dat dit waarschijnlijk ijdele hoop is. Veel crypto-investeerders zijn in het afgelopen jaar pas ingestapt. Mede dankzij een aantal onderstaande tegenvallers, zullen zij een verlies hebben geleden. We beginnen bij nummer 4 en tellen af naar de grootste tegenvaller – naar onze mening.

#4 NANO

Voor mensen die eind 2017 zijn ingestapt in NANO, toen het echt heel goed ging met de munt, is 2018 een zwaar jaar. NANO begon het nieuwe jaar met een All Time High (ATH) van rond de 32 euro. Aan het begin van 2017 was dit slechts enkele centen waard. In 2018 is de koers van NANO volledig ingestort. Op het moment is NANO slechts €2,25 waard. Een koersdaling van meer dan 90%.

Deze daling is niet volledig de schuld van NANO. Het is voornamelijk veroorzaakt door het onverwachte stoppen van de exchange BitGrail, omdat er veel NANO was gestolen. Ook hebben vrijwel alle cryptovaluta een zwaar 2018. Hopelijk zal NANO snel weer de weg omhoog gaan inslaan. Voor nu is het een van de grootste tegenvallers van 2018.

#3 Telegram ICO

Telegram is een van de meest gebruikte mobiele applicaties ter wereld. Toen Telegram bekend maakte een ICO te houden voor een eigen cryptovaluta, was iedereen al snel enthousiast. Het zou volgens veel experts de allergrootste ICO ooit gaan worden en een record bedrag op gaan halen.

Helaas is deze publieke ICO er nooit gekomen. Nadat het bedrijf 1.7 miljard dollar ophaalde via privé investeerders, besloten zij om niet publiekelijk geld op te halen. Hierdoor werden veel mensen, die graag in de Telegram cryptocurrency wilden investeren, teleurgesteld.

Wij zien dat steeds meer bedrijven de ICO naast zich neer leggen en liever op andere manieren geld ophalen om een cryptovaluta te starten.

#2 Consensus 2018

Consensus is de grootste cryptocurrency conferentie van het jaar. De afgelopen jaren heeft dit ook een zeer positieve invloed gehad op de cryptocurrency markt. In 2017 volgde mede dankzij deze conferentie een grote koersstijging van veel valuta. Consensus 2018 was groots opgezet met bijna 9000 deelnemers. Dit was vier keer zo veel als het jaar daarvoor.

Echter hebben veel deelnemers geklaagd na deze conferentie. De opzet was geheel anders. Er waren dure auto’s, dure horloges en enorm veel bedrijven die ICO’s aan het promoten waren. De jaren daarvoor was het veel informatiever en werden er belangrijke beslissingen van grote bedrijven medegedeeld. In 2018 draaide het alleen maar om geld, geld en geld.

#1 EOS Mainnet lancering

EOS stond ooit bekend als de “Ethereum Killer”. Deze ICO was een van de populairste allertijden. Alles na de ICO is eigenlijk een grote ramp geworden. Na een aantal vertragingen werd eindelijk het EOS mainnet gelanceerd. De lancering is niet gegaan zoals het zou moeten. Er werden accounts bevroren, mensen raakte hun EOS kwijt die nog als ERC-20 tokens ongeregistreerd stonden en het netwerk stopte soms ook met werken. Hopelijk zal er snel een stabiele EOS op het mainnet zijn, maar vooralsnog is dit de grootste tegenvaller van dit jaar. De munt heeft de ICO-beloften, zoals veel ICO’s, bij lange na niet na kunnen komen.