Top 3 PIVX wallets; staken en masternode - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Top 3 PIVX wallets; staken en masternode

PIVX

PIVX is een populaire Proof-of-Stake cryptocurrency. Degenen die PIVX bezitten, kunnen meer verdienen door hun crypto te staken of zelf een masternode uit te voeren. Bovendien maakt de implementatie van het Zerocoin-protocol het een van de weinig volledige anonieme PoS cryptocurency die er bestaat. Om te staken of om PIVX te bewaren heb je wel een goede PIVX wallet nodig. In dit artikel bespreken we de beste opties voor het bewaren van de anonieme cryptocurrency PIVX.

Direct deze crypto kopen met iDEAL

Beste 3 PIVX wallets

Ondanks de populariteit van deze crypto, zijn er niet veel geschikte wallets om PIVX in te bewaren. Er zijn er zelfs nog minder waarmee je zelf deze munt kunt gaan staken. Desalniettemin heb ik een aantal zeer geschikte opties gevonden. Wanneer je een PIVX-portemonnee uitkiest, moet je rekening houden met verschillende factoren. Deze omvatten zaken zoals de veiligheid van de wallet, de gebruiksvriendelijkheid en de ondersteuning van de gemeenschap. Om te staken en een masternode op te starten, moet je eerst PIVX kopen.

PIVX Core Wallet (Desktop)

PIVX core wallet

Dit is de officiële PIVX wallet. Het is gemaakt door hetzelfde team dat ook de cryptocurrency heeft ontworpen. Het is de beste keuze voor een PIVX wallet. Je kan er namelijk ook jouw PIVX in staken, zodat je een belangrijke beloning kan krijgen. Het is een volledige wallet voor op de desktop. Je moet daarom, na het downloaden van de wallet, de gehele blockchain downloaden en synchroniseren. Dit kan even duren. Ik raad aan om jouw pc of laptop een nachtje aan te laten staan, zodat je in de ochtend direct aan de slag kan.

Wie ten minste 10.000 PIVX kan inzetten, kan deze wallet ook gebruiken als volledige PIVX node (masternode). Je krijgt dan niet alleen de standaard beloning voor het staken, maar ook een extra masternode beloning.

PIVX Mobile (iOS/Android)

PIVX mobile wallet

De Android versie van deze mobiele portemonnee is beschikbaar sinds juli 2017. Recent is deze wallet zelfs toegelaten tot de Apple Store. Het team achter de crypto had een jaar nodig om uiteindelijk een goedkeuring te krijgen van Apple. De PIVX mobiele portemonnee is een HD-wallet die eenvoudige backup en herstel ondersteunt via een zinsdeel van 24 woorden. Je kan dus altijd de portemonnee herstellen als je deze woorden hebt bewaard. Extra beveiliging wordt geboden met een PIN-beveiliging, waardoor de privacy wordt onersteunt. Er is op het moment nog geen anonieme Zerocoin-protocol geïmplementeerd in de iOS-wallet, maar dit wordt wel verwacht.

Ledger Nano S

De meest veilige optie om PIVX te bewaren is met een hardware wallet. De Ledger Nano S ondersteunt deze cryptovaluta. We hebben een uitgebreide pagina geschreven over hardware wallets voor meer informatie. Mensen die grote hoeveelheden PIVX hebben kunnen eigenlijk twee dingen het beste doen; PIVX staken en een masternode maken óf veilig bewaren in een Ledger Nano

Ledger Nano kopen