Top 3 industrieën die baat gaan hebben bij blockchaintechnologie - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Top 3 industrieën die baat gaan hebben bij blockchaintechnologie

Blockchaintechnologie wordt steeds meer gebruikt. Ook zijn er veel bedrijven die onderzoek doen naar deze technologie. Veel mensen geloven dat het de toekomst binnen veel industrieën gaat veranderen. Hieronder drie industrieën die veel voordelen kunnen gaan halen uit blockchaintechnlogie.

Verzekeringen

De wereld van verzekeringen is een rotzooi. Iedereen weet dit ook. Honderden miljoen aan euro’s worden er jaarlijks aan premies uitgegeven. In 2016 heeft het Amerikaanse bedrijf Geico meer dan 1.3 miljard euro uitgegeven aan advertenties in Amerika. In een perfecte wereld zouden alle premies 100% terug worden uitgekeerd aan de mensen die claims indienen.

Blockchains zijn peer-to-peer en zouden de huidige rotzooi rigoureus kunnen veranderen. Smart contracts (slimme contracten) zouden er voor kunnen zorgen dat geld van de verzekeringsmaatschappijen op de goede manieren vastgelegd en uitgegeven wordt.

Medicatie en geneeskunde

Er wordt veel gesjoemeld in de wereld van medicatie en geneeskunde. Zo verkocht het bedrijf van Martin Shkreli een belangrijk medicijn tegen 5500% winst. Een “Decentralized Autonomous Organization (DAO)” zou hier goed kunnen helpen. Zo kan elke deelnemer aan een DAO stemmen naar welke universiteit of laboratorium het geld voor onderzoek gaat. Resultaten worden dan geüpload in de blockchain. Zo is dit voor altijd publiek eigendom.

Financiën

Bitcoin was oorspronkelijk bedoelt om de financiële markt te verstoren. Veel traditionele financiële instanties zijn het hier – vanzelfsprekend – niet mee eens. Toch doen veel van dit soort bedrijven wel onderzoek naar de potentie van blockchain en de achterliggende technologie. Zo zijn er bij het netwerk van Ripple al meer dan 100 financiële instellingen aangesloten. In de nabije toekomst verwachten wij dat bedrijven die actief zijn in deze sector de techniek veel gaan gebruiken. Ook komen er steeds meer nieuwe platforms bij die diensten op de blockchain aanbieden, die normaal gesproken door traditionele instanties worden uitgevoerd.

Ripple en andere valuta kopen?

Bekijk dan de onderstaande aanbieders eens!

Bitcoin en honderden altcoins kopen, verkopen, bewaren en traden kan veilig en snel bij Binance. Met aantrekkelijke bonussen en acties. Stort eenvoudig met iDEAL, bankrekening (SEPA) of creditcard.