Top 3 Bytecoin wallets: veilige BCN opslag - Bitcoinsaltcoins.nl
Altcoins/Bitcoins traden bij Binance

Top 3 Bytecoin wallets: veilige BCN opslag

Bytecoin wallets

Bytecoin (BCN) is een vrij oude cryptocurrency. Het werd in 2012 opgericht en heeft een focus op privacy. De makers hebben deze crypto gebaseerd op het CryptoNote hashing algoritme.  Om de veiligheid te garanderen, maakt het gebruik van ring signatures. Hierdoor kunnen transacties niet worden getraceerd door anderen. Bytecoin wordt gezien als een concurrent van Bitcoin en Litecoin, maar dan met een hoger privacy-gehalte. Bytecoin wallets moeten ook een hoog privacy-gehalte hebben, anders wordt het doel van dit project teniet gedaan. In dit artikel heb ik de top 3 BCN wallets beschreven. Deze staan in willekeurige volgorde

Top BCN wallets

Ook al is Bytecoin al een tijdje op de markt, zijn de opties voor veilige en goede BCN wallets redelijk schaars. Er zijn – op het moment van schrijven – geen hardware wallets waarin je deze crypto kan bewaren. Toch zijn er een aantal goede opties voor mensen die deze crypto willen bewaren. Ook genoeg opties waar je zelf de private keys in handen hebt.

Bytecoin wallets (desktop)

Bytecoin wallet desktop

De officiële wallet van deze crypto is meteen de beste keuze. Deze wallet is ontworpen door het officiële team van Bytecoin. Je kan in deze BCN wallet ook alleen maar deze valuta bewaren. Het heeft een simpel interface en is voor zowel de beginners als meer ervaren trader goed te gebruiken. Je kan het ook meteen gebruiken om in te minen. Helaas levert het niet veel op om met een normale PC te minen. Het biedt daarnaast de veiligheid die je wil van een wallet. Een unieke feature van deze BCN wallet is SendProof, waarin gebruikers kunnen aantonen dat zij crypto hebben verzonden. Een minpunt kan zijn dat je de gehele blockchain moet downloaden om de wallet te kunnen gebruiken. Dit is ongeveer 10GB aan data. Als dit eenmaal binnen is, kun je wel gebruik maken van een zeer veilige optie voor BCN bewaren.

FreeWallet (Mobiel- iOS/Android)

Freewallet

Er is een officiële mobiele wallet van deze crypto. Helaas kunnen alleen gebruikers met een Android-toestel deze gebruiken. Daarom heeft het team achter Bytecoin aangegeven dat ze ook FreeWallet ondersteunen. Deze kan wel op iOS én Android gebruikt worden. Het heeft ook een web-interface. Qua veiligheid zit het ook goed, voor zover dat kan op een mobiele telefoon. Wie naar een snelle en eenvoudige optie zoekt, kan deze wallet goed gebruiken. Heb je voor veel geld geïnvesteerd in BCN, dan raad ik toch de desktop wallet aan.

Bytecoin Ninja (Paper wallet)

Bytecoin paper wallet

Bytecoin Ninja is door de community zelf gemaakt. Paper wallets zijn wellicht de meest veilige manier om crypto te bewaren. Dit is ook het geval voor BCN. Toch wordt het door veel mensen niet gebruikt, omdat het iets lastiger is om snel BCN te kopen en verkopen. Je kan via deze link snel een eenvoudig een papieren wallet aanmaken.